Δηλώσεις στο Al Jazeera παραχώρησε ο προσωρινός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα του πήρε εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον με βάση τις οποίες το Ισραήλ θα προχωρήσει σε αποκλιμάκωση των επιθέσεων του στη Βηρυτό και ειδικότερα στα νότια προάστιά της.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου πήρε την απόφαση να υποβάλει σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα σχετίζεται με την κατάπαυση του πυρός. Όπως ανέφερε, μάλιστα, στον Λίβανο θέλουν κατάπαυση του πυρός, εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 του ΟΗΕ και εκλογή προέδρου.

Από την πλευρά του ο Ναΐμ Κασέμ, ο οποίος αντικαθιστά τον Χασάν Νασράλα υποστήριξε ότι ζητήθηκε από την Χεζμπολάχ να σταματήσει τις μάχες. Παρόλα αυτά η λιβανέζικη οργάνωση δεν είναι έτοιμη να διαχωρίσει τον Λίβανο από τον πόλεμο στη Γάζα. «Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα και αυτό απαιτεί από εμάς να πάρουμε θέση», δήλωσε ο Κασέμ, προσθέτοντας πως «θα σταματήσουμε τις μάχες, μόνο αν υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα» ανέφερε με νόημα.

Παράλληλα, υποστήριξε πως από τη στιγμή που το Ισραήλ επιτέθηκε σε όλο τον Λίβανο, «δημιουργήθηκε μια νέα φόρμουλα με την οποία εμείς χτυπάμε στο Τελ Αβίβ και στη Χάιφα και σε ό,τι βρίσκεται μετά τη Χάιφα, όπως, εξάλλου, ήθελε ο Νασράλα».