Ένας πρώην δύτης συμμετείχε σε ένα παράτολμο πείραμα. Έμεινε 100 ημέρες στο βυθό, τόσο γιατί ήθελαν να σπάσουν κάθε ρεκόρ παραμονής, όσο και για να δουν την βιολογική του εξέλιξη. Οι επιστήμονες έμειναν άφωνοι όταν αφού εξετάστηκε από τοςυ γιατρούς διαπίστωσαν ότι είναι νεώτερος βιολογικά κατά 20 χρόνια.

Το MEGA παρουσίασε σε ρεπορτάζ την νέα αυτή ανακάλυψη για την ζωή στο… βυθό. Χειροκροτήματα και επευφημίες την ώρα που βγαίνει από το νερό. Αγκαλιές με αγαπημένα πρόσωπα μετά από 100 ημέρες και ακολουθούν οι εξετάσεις από το εξειδικευμένο team.

«Νιώθω την ζέστη του ήλιου και νιώθω ευγνώμων», λέει ο Joe Dituri.

Στα πλάνα προβάλλεται η αρχή ενός παγκόσμιου ρεκόρ και η πρώτη βουτιά.

 «Δεν ήταν το ρεκόρ, ήταν να τραβήξουμε μια γραμμή να επεκτείνουμε το όριο, να αυξήσουμε την ανθρώπινη αντοχή στον υποβρύχιο κόσμο, σε απομονωμένα ακραία περιβάλλοντα», εξηγεί.

Είναι οι στιγμές ελευθερίας στο βασίλειο του Joe Dituri, πρώην δύτη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ειδικού στη βιοϊατρική μηχανική.

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Η πιο μεγάλη ικανοποίηση είναι η αλληλεπίδραση με σχεδόν 5.000 φοιτητές και πως νοιάζονται για να προστατέψουν το θαλάσσιο περιβάλλον».

Στην κάψουλα που έμενε έγραψε: «100 ημέρες τα καταφέραμε, σε αυτόν τον χώρο έζησα ολομόναχος».


Κέρδισε 20 χρόνια ζωής μετά την παραμονή του στο βυθό

Αν το ρεκόρ είναι το ένα εντυπωσιακό, το άλλο είναι πως οι γιατροί διαπίστωσαν πως βγήκε από άποψη βιολογικής ηλικίας 20 χρόνια νεότερος.

Όπως γράφει το newsit, όταν βγήκε στην επιφάνεια, ήταν εμφανισιακά τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος – μια εμπειρία που του άλλαξε η ζωή. Το πανεπιστήμιο που διδάσκει ο καθηγητής εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο αναφέρει ότι το πείραμα έχει σκοπό στο να αναζητηθούν «νέοι τρόποι εξερεύνησης θαλάσσιων περιβάλλοντων».

 «Κάνω καλύτερο ύπνο και χρειάζομαι λιγότερο, είναι καταπληκτικό, υπάρχουν τόσα πλεονεκτήματα αποκατάστασης, η αποστολή είναι για εξερευνήσεις αλλά υπάρχουν πολλές δευτερογενείς εφαρμογές», υπογραμμίζει ο δύτης.

Ο ίδιος, παρά την αναγέννηση του κατά 20 χρόνια, θα πει όμως πως στα αρνητικά ήταν η έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας, την οποία οι εφαρμογές δεν υποκαθιστούν.