Να και κάτι που δεν περίμενε να δει ένας άνδρας, που πετούσε ψηλά πάνω από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας της Αιγύπτου με ένα μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Ο αιωροπτεριστής εντόπισε κάτι απροσδόκητο στην κορυφή ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου: έναν σκύλο.

Όπως είπε ο Άλεξ Λανγκ, και δείχνει και το βίντεο, ο σκύλος είχε «σκαρφαλώσει μέχρι την κορυφή» της πυραμίδας και «γάβγιζε στα πουλιά».

Σύμφωνα με τον Λανγκ, ο συμπαθής σκύλος δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα… υψοφοβίας σε ύψος 138 μέτρων, εστιάζοντας περισσότερο στα πουλιά. Ο νεαρός άνδρας μοιράστηκε το υλικό στα κοινωνικά δίκτυα, το βίντεο έγινε γρήγορα viral, και ορισμένοι χρήστες αστειεύτηκαν ότι δεν πρόκειται για σκύλο, αλλά… για τον Άνουβι, καθώς ο Αιγύπτιος θεός είχε κεφάλι σκύλου ή τσακαλιού.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι περίπου 4.500 ετών, το πώς ένας σκύλος ανέβηκε εκεί παραμένει μυστήριο. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν κατέβηκε, αλλά είναι πολύ πιθανό.

Η πυραμίδα του Χέοπα (ή Χούφου) στη Γκίζα είναι η μεγαλύτερη, ενώ άλλες δύο είναι μικρότερες και βρίσκονται λίγο μακρύτερα από την πυραμίδα του Χέοπα. Η πυραμίδα του Χέοπα είναι το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.