Τη θεραπεία του για τον καρκίνο θα σταματήσει για λίγες ημέρες ο βασιλιάς Κάρολος και αφορμή είναι η επερχόμενη περιοδεία του σε Αυστραλία και Σαμόα.

Ο 75χρονος μονάρχης και η βασίλισσα Καμίλα θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας πρώτα τις βασιλικές τους υποχρεώσεις στην Αυστραλία πριν κατευθυνθούν στη Σαμόα για τη Συνάντηση Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM).

Ο βασιλιάς θα πραγματοποιεί κανονικά τη θεραπεία του μέχρι να πετάξει, και παρά το γεγονός ότι θα τη σταματήσει για λίγο, αφού ο γιατρός του τού το επέτρεψε, το ταξίδι του τροποποιήθηκε για να εξυπηρετήσει την κατάσταση της υγείας του.

Οι 4 προφυλάξεις που θα πάρει ο βασιλιάς Κάρολος:

  • Μικρότερο ταξίδι

    Αν και ο Κάρολος ήθελε θα επισκεφθεί τη Νέα Ζηλανδία σε αυτή την περιοδεία, αυτό δε θα συμβεί, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, καθώς οι γιατροί του τον συμβούλεψαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα για να δοθεί προτεραιότητα στη συνέχιση της ανάρρωσής του.

    Το παλάτι μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε στενή συνεννόηση με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τις πιέσεις του χρόνου και της επιμελητείας, συμφωνήθηκε να περιοριστεί η επίσκεψη μόνο στη Σαμόα και την Αυστραλία».

  • Γιατρός στο αεροπλάνο

    Σύμφωνα με τον βασιλικό ρεπόρτερ Gordon Rayner, ο μονάρχης συνοδεύεται πάντα από έναν γιατρό του Βασιλικού Ναυτικού στα ταξίδια του, ο οποίος θα έχει ερευνήσει εκ των προτέρων τα πλησιέστερα νοσοκομεία.

    Ο γιατρός μεταφέρει εξοπλισμό που περιλαμβάνει έναν κινητό απινιδωτή και φάρμακα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ όπως λέγεται, δεν απέχει ποτέ περισσότερο από μερικά βήματα από τον βασιλιά ανά πάσα στιγμή.
  • Βασιλικό αίμα

    Ο βασιλιάς Κάρολος ταξιδεύει με τις δικές του προσωπικές σακούλες αίματος τις οποίες έχει πάντα μαζί του όπου κι αν πάει.

    Όπως είπε στο Hello ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισας Dickie Arbiter, όταν ρωτήθηκε, γιατί κουβαλούσαν αίμα μαζί τους: «Πρέπει να βεβαιωθείς ότι καλύπτεις κάθε ενδεχόμενο και το αεροσκάφος θα μετάφερει αίμα σε περίπτωση, που υπήρχε μετάγγιση αίματος». Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει ποτέ καμία εγγύηση ότι θα πάρετε τον σωστό τύπο αίματος στον προορισμό σας».

  • Προφυλάξεις πτήσης

    Ο βασιλιάς Κάρολος έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πρήξιμο των χεριών του κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών, πολύ καιρό πριν νοσήσει με καρκίνο. Εξάλλου το πρήξιμο των άκρων είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια ενός αεροπορικού ταξιδιού, επειδή η ακινησία εντός του αεροπλάνου προκαλεί τη συγκέντρωση αίματος σε ορισμένες περιοχές.

    Για να διατηρήσει τα δάχτυλά του χωρίς πρήξιμο, ο βασιλιάς πρέπει να παραμένει ενυδατωμένος κατά τη διάρκεια της πτήσης, να κρατά τα χέρια του υψωμένα πάνω από την καρδιά για να μειώσει τη ροή του αίματος στην πρησμένη περιοχή και να κάνει μασάζ. Στο τελευταίο, ο γιατρός του μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Φωτογραφία: ΑΡ