Για περαιτέρω αντίποινα κατά του Ισραήλ προειδοποίησε την Πέμπτη (17.10.2024) ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, εάν αποφασίσει να επιτεθεί σε ιρανικούς στόχους, όπως εξάλλου έχει προαναγγείλει μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν.

«Αν κάνετε το λάθος να επιτεθείτε σε στόχους μας, είτε στην ευρύτερη περιοχή είτε στο Ιράν, θα σας χτυπήσουμε ξανά οδυνηρά», δήλωσε ο Σαλαμί στην κηδεία ενός Ιρανού στρατηγού που σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα μαζί με τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στον Λίβανο τον περασμένο μήνα.

*Διαβάστε ακόμα: IDF: Πριν τις αμερικανικές εκλογές το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν - Πού θα περιοριστούν οι στόχοι και τι γνωρίζουν οι ΗΠΑ



Τα πλήγματα στους Χούθι

Την ώρα που οι ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που το Ισραήλ δήλωσε ότι θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του (που εξαπολύθηκε την 1η Οκτωβρίου), οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, ότι έπληξαν με βομβαρδιστικά Β-2 πέντε υπόγειες αποθήκες όπλων των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων εναντίον θέσεων των Χούθι τον Οκτώβριο.

Οι Χούθι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας, έχουν εξαπολύσει σχεδόν 100 επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από πέρυσι τον Νοέμβριο.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην πόλη λιμάνι Λαττάκεια της Συρίας νωρίς σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα το ξέσπασμα πυρκαγιάς, όπως μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το πλήγμα αυτό είχε στόχο «αποθήκη όπλων», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Ισραήλ κατηγορεί τακτικά τη Χεζμπολάχ ότι εισάγει όπλα μέσω της Συρίας.