Την ώρα που αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες που φέρεται να απεικονίζουν τη σορό του.

Ειδικότερα, σε εικόνες που διαδίδονται ευρέως στο διαδίκτυο, φαίνονται στρατιώτες γύρω από μια σορό, η οποία υποτίθεται πως είναι του Γιαχία Σινουάρ.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Πανηγυρισμοί στην παραλία του Τελ Αβίβ μετά την είδηση του θανάτου του Σινουάρ

Η σορός φαίνεται να έχει διάφορα τραύματα, μεταξύ των οποίων στο πόδι και στο κεφάλι.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

hamas-4534757345_jpg
klmkjlnjjkn
hamas-34353364675_jpg

Το BBC γράφει: «Συγκρίνουμε τη σορό με άλλες φωτογραφίες του Σινουάρ για να προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε αν είναι αυτός.

Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε ανεξάρτητα τις φωτογραφίες με βάση αυτό και μόνο, αλλά υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες. Υπάρχει ένα σημάδι κοντά στο αριστερό του μάτι, όπως η εμφανής ελιά που γνωρίζουμε ότι έχει ο Σινουάρ. Τα δόντια μοιάζουν, όπως και τα φρύδια.

Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχουν αρκετά οπτικά στοιχεία στις εικόνες για να προσδιορίσουμε πού ακριβώς τραβήχτηκαν».

Πιθανότατα νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς, λένε υπουργοί του Ισραήλ - Τι σημαίνει ο θάνατός του

Στο μεταξύ, μέλη του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ ενημερώθηκαν ότι ο Σινουάρ είναι πολύ πιθανό να είναι νεκρός, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο Reuters.

Δύο από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, το KAN και το N12 News, επικαλέστηκαν επίσης Ισραηλινούς αξιωματούχους λέγοντας ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Αναμένεται τεστ DNA

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ελέγχει το ενδεχόμενο να σκοτώθηκε σε επίθεση στη Γάζα.

Την ίδια ώρα, το AFP μετέδωσε ότι ένας αξιωματούχος ασφαλείας του Ισραήλ λέει ότι ο στρατός διεξάγει τεστ DNA σε ένα από τα πτώματα, για να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τον Σινουάρ.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες για να βγουν τα αποτελέσματα και να επιβεβαιωθεί αν ο Σινουάρ έχει σκοτωθεί.

Πάντως, εάν επιβεβαιωθεί, ο θάνατος του Σινουάρ αναμένεται να ανεβάσει την ένταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με αναλυτές.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο θάνατος του Σινουάρ, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι ο πιο σημαντικός μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα τον περασμένο μήνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4y84ewsu7mp)