Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, έλαβε ένα σημείωμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με το οποίο ενημερώθηκε για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ. Τα παραπάνω αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος σχετικά με το πώς ενημερώθηκαν οι Αμερικανοί για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν ταυτόχρονα τους αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και διαβίβασαν τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 12, το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα χθες, ενώ τα στρατεύματα των IDF που επιχειρούσαν στην περιοχή δεν γνώριζαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς Yahya Sinwar βρισκόταν εκεί.

Τα στρατεύματα εντόπισαν αρκετούς μαχητές να εισέρχονται σε ένα κτίριο και διατάχθηκε πλήγμα εναντίον του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Μόνο όταν έφτασαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες για να επιθεωρήσουν τις ζημιές συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους τρομοκράτες που σκοτώθηκαν έμοιαζε έντονα με τον Σινουάρ.


Οι IDF εξακολουθούν να αξιολογούν αν το πτώμα ήταν όντως ο Σινουάρ, αλλά το Κανάλι 12 αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη μεταφερθεί στο Ισραήλ, επειδή η περιοχή όπου βρέθηκε είναι βαριά παγιδευμένη με εκρηκτικά. Το πτώμα είχε ένα στρατιωτικό γιλέκο που έφερε χειροβομβίδες.

Κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνουν αρχικές εξετάσεις DNA.