Κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές οι δημοσκοπήσεις δεν φαίνονται ευνοϊκές για την Κάμαλα Χάρις και ο προβληματισμός για το κατά πόσο είναι εφικτό να κερδίσει στις εκλογές αποτυπώνεται στη συνομιλία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Τζο Μπάιντεν που «αιχμαλώτισε» ο τηλεοπτικός φακός.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της κηδείας της Έθελ Κένεντι στην Ουάσιγκτον Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν έδειξαν τον προβληματισμό τους για το αποτέλεσμα των εκλογών και εξέφρασαν την ανάγκη στήριξης της Χάρις.

Η στιχομυθία μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου των Δημοκρατικών αποκρυπτογραφήθηκε με τη βοήθεια ειδικού στην ανάγνωση χειλιών και δημοσιεύτηκε από τη New York Post:

  • Ομπάμα: Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να βρεθούμε μαζί για κάποιο διάστημα. Θα το αξιολογήσουμε.
  • Μπάιντεν: Ναι, σωστά, ίσως μπορούμε… Δεν είναι τόσο δυνατή όσο εγώ.
  • Ομπάμα: Το ξέρω, πράγματι… Υπάρχει χρόνος.
  • Μπάιντεν: Ναι, θα τα καταφέρουμε εγκαίρως

Την ίδια ώρα, το ζεύγος Τραμπ παρίσταται στο καθιερωμένο φιλανθρωπικό δείπνο των Καθολικών στη Νέα Υόρκη, ενώ η Κάμαλα Χάρις μετέχει με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα υπό μορφή σκετς με γυναίκα κωμικό γεμάτο υπαινιγμούς και αιχμές για τον αντίπαλό της:

  • Χάρις: Υπάρχει κάτι που πιστεύεις ότι δεν πρέπει να αναφέρω απόψε;
  • Κάθριν: Μην πεις ψέματα. “Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου”!
  • Χάρις: Πράγματι, ειδικά για τα εκλογικά αποτελέσματά του.
Εκμεταλλευόμενος την απουσία της ο Ντόναλντ Τράμπ βάλει εναντίον της Χάρις: “Η αντίπαλός μου αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεται εδώ, κάτι που αποτελεί βαθιά ασέβεια προς την εκδήλωση ιδιαιτέρως για την μεγάλη μας καθολική κοινότητα“.

Η Χάρις εξαντλεί το χρόνο που απομένει μέχρι τις κάλπες για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις πολιτείες Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν.

Στην εκπομπή “Επίλογος” με τον Απόστολο Μαγγηριάδη ο ανταποκριτής των New York Times στο Λευκό Οίκο είπε ότι στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια δίνεται “μάχη στήθος με στήθος“.