Σοκάρει η είδηση της αυτοκτονίας μιας 12χρονης από τις ΗΠΑ, καθώς η μικρή έπεσε θύμα εκβιασμού από έναν επικίνδυνο Βρετανό άνδρα, που την εξαπάτησε μέσω των social media. Η Cimarron Thomas, χρησιμοποιώντας το όπλο του πατέρα της, έδωσε τέλος στη ζωή της, αφού ο Alexander McCartney, φοιτητής πληροφορικής, την πίεζε και την εκβίαζε διαδικτυακά.

Ο McCartney, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τα βρετανικά μέσα ως το πιο επικίνδυνο διαδικτυακό αρπακτικό της χώρας, παραδέχθηκε την ενοχή του για την τραγική κατάληξη της μικρής Cimarron.  Μάλιστα, αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη την ερχόμενη εβδομάδα.

ΗΠΑ: Ο πατέρας του κοριτσιού αυτοκτόνησε μετά από 18 μήνες

Δεκαοκτώ μήνες μετά την αυτοκτονία της κόρης του, ο πατέρας της Cimarron, Ben, πρώην βετεράνος του αμερικανικού στρατού, αδυνατώντας να αντέξει την απώλεια, έβαλε κι αυτός τέλος στη ζωή του. Το δικαστήριο στο Μπέλφαστ, όπου εξετάζεται η υπόθεση, ανέφερε σήμερα (18/10) τη διπλή τραγωδία, η οποία διέλυσε ολοκληρωτικά την οικογένεια, που ζούσε σε μια μικρή πόλη στη Δυτική Βιρτζίνια.

«Αυτός ο άνθρωπος κατέστρεψε την οικογένειά μας. Θα μπορούσε να είχε τραβήξει ο ίδιος τη σκανδάλη και να σκοτώσει την ανιψιά μου και τον αδερφό μου», δήλωσε συγγενής της οικογένειας στην Daily Mail. «Θα έπρεπε να κατηγορηθεί για φόνο και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. Όλοι μας δυσκολευόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτό που συνέβη».

Η οικογένεια δεν γνώριζε από την αρχή τον λόγο αυτοκτονίας της κόρης τους

Η δοκιμασία της οικογένειας έγινε ακόμη πιο επώδυνη, καθώς μέχρι να ανακαλύψει η αστυνομία την ηλεκτρονική συνομιλία ανάμεσα στον McCartney και τη Cimarron στον υπολογιστή της το 2021, δεν είχαν ιδέα γιατί η κόρη τους πήρε αυτή τη μοιραία απόφαση.

Ο McCartney είχε παρουσιαστεί στην Cimarron ως μια κοπέλα με το όνομα «Sarah», για να προσεγγίσει διαδικτυακά το κορίτσι, το οποίο ζούσε απομονωμένο στο μικρό χωριό Bruceton Mills με πληθυσμό λιγότερο από 80 κατοίκους. Αφού την έπεισε να του στείλει μια τόπλες φωτογραφία, της αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και την απείλησε, απαιτώντας να του στείλει περισσότερες σεξουαλικού περιεχομένου φωτογραφίες.

Όταν η Cimarron αρνήθηκε, της είπε ότι θα στείλει τη φωτογραφία στον πατέρα της. Παρά την ταραχή και την απελπισία της, ο McCartney της ζήτησε να εμπλέξει και τη μικρότερη αδερφή της, 9 ετών, σε μια σεξουαλική πράξη. Η Cimarron αντιστάθηκε και απείλησε πως θα αυτοκτονήσει. Τότε ο McCartney, αμετανόητος, ξεκίνησε μια αντίστροφη μέτρηση, λέγοντάς της: «Αντίο και καλή τύχη».

Το κορίτσι, συντετριμμένο, τελικά τερμάτισε τη ζωή της. Η μικρότερη αδελφή της, που βρισκόταν στο σπίτι, αργότερα ανέφερε πως άκουσε έναν ήχο, πιστεύοντας ότι ήταν απλώς ένα μπαλόνι που έσκασε.