Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου πως η απόπειρα της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ να δολοφονήσει τον ίδιον και τη σύζυγό του σήμερα ήταν «σοβαρό λάθος», μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο στην εξοχική κατοικία του.

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια δήλωση. «Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Καμία από τις οργανώσεις που εκτοξεύουν πυρά εναντίον του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, περιλαμβανομένης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. «Θα συνεχίσουμε να εξοντώνουμε τους τρομοκράτες σας, θα φέρουμε πίσω τους ομήρους μας από τη Γάζα, θα φέρουμε πίσω τους κατοίκους μας στον βορρά», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.


Δημοσιεύθηκε η πρώτη εικόνα από το πλήγμα της Χεζμπολάχ στην κατοικία του Νετανιάχου

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου μία εικόνα όπου φαίνονται οι ζημιές που προκλήθηκαν από το πλήγμα της Χεζμπολάχ κοντά στο σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το συγκεκριμένο χτύπημα προκάλεσε τα ισραηλινά αντίποινα στη Βηρυτό νωρίτερα το μεσημέρι. Μπορεί η Χεζμπολάχ να μην έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη ωστόσο θεωρείται ως ο πιο πιθανός ύποπτος σε συνεργασία με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Για λίγα μόλις μέτρα, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές, δεν κατάφερε το drone να πέσει στο σπίτι του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του έλειπαν από το σπίτι.

Το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού βρίσκεται στην Καισάρεια, μία κωμόπολη στο βορειοκεντρικό Ισραήλ ανάμεσα στο Τελ Αβίβ και στην Χάιφα. Το γεγονός ότι το drone κατάφερε να διαπεράσει την αεράμυνα του Ισραήλ καταδεικνύει το μεγάλο κενό που υπάρχει πια στην αεράμυνα του Ισραήλ μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις από την Χεζμπολάχ.



Η αντίδραση Νετανιάχου

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ, τόσο στα εβραϊκά όσο και στα αγγλικά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, περπατώντας χαλαρός σε ένα πάρκο ερωτάται: «πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;». Και απαντά: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

«Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον μαζικό δολοφόνο, ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Όπως έχω πει, είμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Την ίδια στιγμή στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην αγγλική γλώσσα, ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τον εγκέφαλο τρομοκράτη του οποίου οι μπράβοι αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν μωρά ζωντανά». «Τον εξουδετερώσαμε», λέει ο πρωθυπουργός, «και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκρατικούς εντολοδόχους του Ιράν». Σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ, μία πηγή απο το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού δήλωσε ότι «το Ιράν ήταν αυτό που προσπάθησε να τον δολοφονήσει».