Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να διεξάγονται στις 5 Νοεμβρίου, ωστόσο σε πολλές πολιτείες έχει ξεκινήσει  η πρόωρη ψηφοφορία. Μάλιστα στην Τζόρτζια που θεωρείται πολιτεία «κλειδί» η συμμετοχή κατά την πρώτη μέρα της εκλογικής διαδικασίας ξεπέρασε τις 300.000. Η πρόωρη ψηφοφορία επιτρέπει στον κόσμο να ψηφίσει μέσω email, πρακτική την οποία ανέδειξαν οι Δημοκρατικοί, με τους Ρεπουμπλικανούς ωστόσο να ασκούν κριτική στο συγκεκριμένο σύστημα λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε απατηλά αποτελέσματα.

Βλέποντας κανείς στις 19 Οκτωβρίου τα ποσοστά ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να διατηρεί τo προβάδισμά της έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. Τα στοιχεία δημοσιεύει, μέσα από διάγραμμα, το δίκτυο ABC News. Συγκεκριμένα, σήμερα η Χάρις εμφανίζεται με 2,1% μπροστά από τον Τραμπ συγκεντρώνοντας 48,4% έναντι 46,3%.

harristrump

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη Χάρις - Τραμπ στις πολιτείες «κλειδιά» είναι στήθος με στήθος ενώ κανένας δεν φαίνεται να έχει σαφές προβάδισμα. Πάντως η Κάμαλα Χάρις εμφανίζεται μπροστά σε τέσσερις από αυτές, ανάμεσά τους Πενσιλβάνια και Μίσιγκαν και ο Τραμπ σε τρεις ανάμεσά τους η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια.