Σε δύο μέτωπα χτυπάει πλέον μανιωδώς ο ισραηλινός στρατός: τη Γάζα, όπου προσπαθεί να τελειώσει τη Χαμάς, και τον Λίβανο, από όπου δέχεται μπαράζ πυραύλων από τη Χεζμπολάχ. Και την ίδια ώρα, αν τα κενά ασφαλείας στις ΗΠΑ δεν είχαν οδηγήσει σε διαρροή απόρρητων εγγράφων για τα σχεδιαζόμενα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, αυτά θα είχαν ίσως ήδη έρθει.


Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα με τουλάχιστον 87 νεκρούς ή αγνοούμενους

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια μετά την ισραηλινή επίθεση χθες στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Πολλά θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και σε δρόμους στους οποίους δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, αναφέρει πως ελέγχει τις εν λόγω πληροφορίες, αλλά πιστεύει ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τις αρχές της Χαμάς ήταν «υπερβολικά» και δεν ταιριάζουν με τις πληροφορίες που κατείχε ο στρατός του.

Από την 7η Οκτωβρίου του 2023, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 42.603 Παλαιστινίους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 99.795, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d50k7vcqy89l)


Ισραήλ: 70 ρουκέτες σε 3 λεπτά

Την ίδια ώρα το βόρειο Ισραήλ έρχεται αντιμέτωπο με μπαράζ ρουκετών προερχόμενων από τον Λίβανο και τη Χεζμπολάχ. Το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαίτισε μερικά από αυτά, προσθέτει σε ανάρτηση στο X.

Τουλάχιστον 70 ρουκέτες εξαπολύθηκαν το πρωί της Κυριακής από τον Λίβανο προς τη Ισραήλ μέσα σε μόλια 3 λεπτά.

«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν μεταξύ 11:09 και 11:12 π.μ. στις περιοχές της Δυτικής Γαλιλαίας και της Άνω Γαλιλαίας, εντοπίστηκαν περίπου 70 βλήματα που πέρασαν σε ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο», ανέφεραν ο στρατός.

Διαρκές σφυροκόπημα του Λιβάνου

Νωρίτερα το Ισραήλ είχε το ίδιο βομβαρδίσει εκ νέου τον Λίβανο. Στοχοποίησε όπως ανακοίνωσε δύο εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, αφού νωρίτερα είχε δώσει εντολή για εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

«Εχθρικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν το πρωί δύο πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το ένα από τα οποία έπληξε πολυκατοικία στο Χάρετ Χρέικ, η οποία βρίσκεται κοντά σ’ ένα τζαμί και ένα νοσοκομείο», μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ο ένας στόχος ήταν το επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και ο άλλος εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.