Το Ισραήλ εμφανίζεται αποφασισμένο να κλιμακώσει ακόμα περισσότερο τις επιθέσεις του σε Λίβανο και Γάζα, την ώρα που έχει προχωρήσει στην κατάρτιση σχεδίου για αντίποινα στη Χεζμπολάχ, μετά την επίθεση με drone που είχε στόχο την κατοικία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στα μηνύματά του, μετά το χτύπημα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του ενώ έκανε λόγο για άμεση τιμωρητική απάντηση στους συμμάχους του Ιράν.

Για την απάντηση στην Τεχεράνη θα συνεδριάσει σε λίγη ώρα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, όμως πριν από λίγο ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκάλαντ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης για την κατάσταση στα βόρεια σύνορα είπε τα εξής:

«Μετακινούμαστε από μια κατάσταση ήττας του εχθρού σε μια κατάσταση καταστροφής ανατινάζοντας σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών, διαλύοντας τη Χεζμπολάχ». «Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Οι IDF προετοιμάζονται για περαιτέρω κινήσεις, αλλά πρωτίστως εκτελούν σωστά αυτή την επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.