Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI έκανε λόγο για τέσσερα πλήγματα που εξαπέλυσε απόψε το Ισραήλ στον νότιο τομέα της Βηρυτού εναντίον γραφείων ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ απ΄όπου ο ισραηλινός στρατός είχε καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το ANI, τέσσερα πλήγματα σε διάφορα σημεία του νότιου τομέα της Βηρυτού έθεσαν στο στόχαστρο "θυγατρικές της Al-Qard al-Hassan", μιας χρηματοπιστωτικής εταιρίας σε βάρος της οποίας έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ και η οποία κατηγορείται ότι χρηματοδοτεί τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο «τη θυγατρική της Al-Qard al-Hassan» στην περιοχή της Χερμέλ, στον ανατολικό Λίβανο, διευκρίνισε το ANI, καθώς ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή των γραφείων αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε όλη τη χώρα.

IDF: Θα χτυπήσουμε τοποθεσίες στον Λίβανο που έχουν σχέση με τη Χεζμπολάχ

Νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι προιδέασε πως «το Ισραήλ θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο τις ερχόμενες ώρες και οι Λιβανέζοι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές, δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «θα επιτεθούμε σε έναν αριθμό στόχων τις επόμενες ώρες».

Όπως μετέδωσαν οι Times of Israel ο Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε ότι «σε λίγα λεπτά, θα εκδώσουμε προειδοποιήσεις έγκαιρης εκκένωσης στους κατοίκους του Λιβάνου στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές, για να απομακρυνθούν από τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ». «Τονίζω εδώ, ότι όποιος βρίσκεται κοντά στις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ πρέπει να αποστασιοποιηθεί αμέσως από αυτές», επεσήμανε ακόμη.

«Θα χτυπήσουμε πολλούς ιστότοπους τις επόμενες ώρες και περισσότερους ιστότοπους μέσα στη νύχτα. Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ως κάλυμμα πολιτικούς θεσμούς και ενώσεις», συνέχισε ο Χαγκάρι. «Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.