Νέος γύρος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, με τη λιβανική Χεζμπολάχ να ανακοικώνει πως κατέρριψε χθες Κυριακή (20/10) ισραηλινό drone, χωρίς να διευκρινίσει που.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον χρηματοπιστωτικού οργανισμού, που φέρεται να συνδέεται με το σιιτικό κίνημα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Μέλη «μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας (...) κατέρριψαν ισραηλινό drone Hermes 450», ανέφερε η Χεζμπολάχ.


Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού

Νωρίτερα, πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα σώματα ασφαλείας του Λιβάνου αναφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής σε βομβαρδισμούς κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπου συνεχίζουν να εκτελούνται εμπορικές πτήσεις, παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον του κινήματος Χεζμπολάχ στη λιβανική επικράτεια.

Η πηγή, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, μίλησε για δυο βομβαρδισμούς κοντά στο αεροδρόμιο, το μοναδικό στο οποίο εκτελούνται διεθνείς πτήσεις στον Λίβανο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα νότια προάστια της Βηρυτού, τα οποία πλήττονταν χθες βράδυ από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Παραγωγός βίντεο του AFP είδε στήλες καπνού να υψώνονται σε σημείο κοντά στον αερολιμένα.


Το Ισραήλ αναχαίτισε drone κινούμενο προς την επικράτειά του

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως κατέστρεψαν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα το οποίο πλησίαζε προς τα σύνορα στον συριακό εναέριο χώρο.

«Drone που πλησίαζε το ισραηλινό έδαφος από ανατολική κατεύθυνση αναχαιτίστηκε από την αεροπορία στον συριακό εναέριο χώρο», ενημέρωσε το γενικό επιτελείο με ανακοινωθέν του.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, οργάνωση-σφραγίδα το όνομα της οποίας θεωρείται πως χρησιμοποιούν διάφορες ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν, αναλαμβάνει συχνά την ευθύνη για επιθέσεις με drones εναντίον του Ισραήλ.