“Ροζ κοκαΐνη” και μείγμα ναρκωτικών βρέθηκαν στον οργανισμό του Λίαμ Πέιν μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις που του έγιναν. Ο Λίαμ όταν έπεσε νεκρός από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του δωματίου του ξενοδοχείου του στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις 16 Οκτωβρίου είχε λάβει πολλαπλές ουσίες όπως μεθαμφεταμίνη, κεταμίνη, MDMA και άλλα, καθώς και κοκαΐνη, βενζοδιαζεπίνη και κρακ.

 αστυνομία της Αργεντινής και οι εισαγγελείς που ερευνούν το τραγικό περιστατικό αντιμετωπίζουν τον θάνατο ως «αδιευκρίνιστο» και ψάχνουν τον έμπορο ναρκωτικών που τον προμήθευσε εκείνο το βράδυ.

Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο τραγουδιστής πέθανε από πολλαπλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός σπασμένου κρανίου, αφού έπεσε από ύψος 13 μέτρων και σκοτώθηκε.

Σε μια νέα ενημέρωση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, τα πρώτα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της σορού του Πέιν βρήκαν ίχνη κοκαΐνης, βενζοδιαζεπίνης, κρακ κοκαΐνης και «ροζ κοκαΐνης», η οποία αποτελεί έναν συνδυασμό μεθαμφεταμίνης, κεταμίνης και MDMA.

Ενώ οι εξετάσεις των ουσιών - λευκή σκόνη, ίχνη χημικών κρυστάλλων και συνταγογραφούμενων φαρμάκων - που βρέθηκαν στη σουίτα του στο ξενοδοχείο συνεχίζονται, έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα της νεκροψίας του σώματός του.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του βρέθηκε επίσης μια αυτοσχέδια πίπα από αλουμίνιο, που χρησιμοποιείται συνήθως για τον καπνό κρακ κοκαΐνης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο αργεντίνικος ειδησεογραφικός ιστότοπος Infobae ανέφερε: «Η ιατροδικαστική μελέτη που διενεργήθηκε στο σώμα του Λίαμ προσδιόρισε την παρουσία κοκαΐνης. Η εξέταση που διενεργήθηκε από την Αστυνομία της πόλης [Μπουένος Άιρες] στην ουσία που βρέθηκε στο τραπέζι του δωματίου του Λίαμ δεν επιβεβαίωσε ότι η λευκή σκόνη είναι κοκαΐνη. Πρέπει να ακολουθήσει μια δεύτερη δοκιμή για να προσδιοριστεί η φύση του φαρμάκου».

Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου ABC περιγράφει:

 «Η μερική νεκροψία διαπίστωσε ότι ο πρώην τραγουδιστής των One Direction, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 31 ετών, είχε πολλαπλές ουσίες στον οργανισμό του όταν έπεσε νεκρός από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου του δωματίου του ξενοδοχείου του στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στις 16 Οκτωβρίου. Οι ουσίες αυτές περιλάμβαναν «ροζ κοκαΐνη» - ένα ψυχαγωγικό ναρκωτικό που συνήθως είναι μείγμα διαφόρων ναρκωτικών, όπως μεθαμφεταμίνη, κεταμίνη, MDMA και άλλα - καθώς και κοκαΐνη, βενζοδιαζεπίνη και κρακ. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του βρέθηκε επίσης ένας αυτοσχέδιος σωλήνας από αλουμίνιο για την κατάποση ναρκωτικών ουσιών».

Η σορός του τραγουδιστή δεν θα δοθεί στον πατέρα του Τζεφ Πέιν μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις, σύμφωνα με δικαστικές πηγές της Αργεντινής. Αναμένεται να παραμείνει στο Μπουένος Άιρες μέχρι να μπορέσει να φέρει πίσω τη σορό του γιου του.

Η κηδεία του τραγουδιστή αναμένεται να γίνει στη Βρετανία τον Νοέμβριο.