Για τη δολοφονία των δύο μικρών παιδιών του φίλου της κατηγορείται μια θετή μητέρα στις ΗΠΑ, με τις λεπτομέρειες για το έγκλημα να συγκλονίζουν.

Τόσο η 36χρονη Corena Rose Minjarez, όσο και ο 35χρονος φίλος της Jesus Dominguez, από το Pueblo του Κολοράντο, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο την Παρασκευή κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των δύο παιδιών.

Η δικηγόρος υπεράσπισης η οποία εκπροσωπεί τον Dominguez, είπε ότι η Minjarez ζήλευε τη βιολογική μητέρα των παιδιών, επειδή πίστευε ότι με αυτή την απατούσε ο πρώην της και προφανώς αυτή ήταν η αιτία που την οδήγησε στο να σκοτώσει τα παιδιά.


Άγνωστο πότε ακριβώς δολοφονήθηκαν τα παιδιά

Οι δυό κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο όταν συγγενείς εξέφρασαν ανησυχίες για τα παιδιά Dominguez, Jesus Jr., πέντε ετών, και Yesenia, τριών ετών. Οι αναφορές έγιναν περίπου έξι χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος είδε τα παιδιά.

Το ζευγάρι ζούσε με τα παιδιά στο Sundance Drive στο Pueblo μέχρι τον Μάρτιο του 2018 όταν εκδιώχθηκαν από το σπίτι τους, όπως είπαν οι ντετέκτιβ. Τότε άρχισαν να μένουν στο αυτοκίνητό τους μέχρι κάποια στιγμή το 2019, οπότε και μετακόμισαν στην Bonnymede Road. Όταν μετακόμισαν, τα παιδιά δεν ήταν πλέον μαζί τους.

Η μητέρα της κατηγορούμενης ειδοποίησε την αστυνομία για τα εξαφανισμένα παιδιά, λέγοντας στους αστυνομικούς ότι δεν τα είχε δει από τον Ιούνιο του 2018. Είπε ότι υπήρχε ένας ύποπτος κάδος απορριμμάτων γεμάτος σκυρόδεμα στην αποθήκη, όπου ζούσε το ζευγάρι.

Στη συνέχεια αστυνομικοί ανακάλυψαν τις σορούς των δύο άτυχων παιδιών. Η αστυνομία έκοψε το σκυρόδεμα και βρήκε τα αποσυντιθέμενα λείψανα της Yesenia τυλιγμένα σε στρώματα από σακούλες σκουπιδιών.


Τα λείψανα του αδερφού της βρέθηκαν μέσα σε μια βαλίτσα στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου του Minjarez σε ένα διαλυτήριο του Pueblo στις 6 Φεβρουαρίου φέτος.

Τα λείψανα των παιδιών είχαν αποσυντεθεί τόσο άσχημα, ώστε δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου τους. Παράλληλα, παραμένει άγνωστος και η χρονική στιγμή της δολοφονίας τους.



Μαρτυρίες σοκ για την κατηγορούμενη

Οι συγγενείς της Minjarez είπαν στους ερευνητές ότι ανησυχούσαν για τις σκληρές μεθόδους πειθαρχίας που χρησιμοποιούσε στα μικρά παιδιά, φέροντας ως παράδειγμα ότι κλείδωνε τη μικρή στο δωμάτιο μέχρι να φάει το καρότο της.

Ο ίδιος ο έφηβος γιος της κατηγορούμενης την κατηγόρησε για «υπερβολική σωματική τιμωρία» εναντίον του μικρού αγοριού, καθώς ισχυρίστηκε ότι τον χαστούκιζε. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι κλείδωνε και τα δύο παιδιά στα υπνοδωμάτιά τους για μεγάλες περιόδους.

Όπως είπε στους ντετέκτιβ,πίστευε ότι η μητέρα του ξέσπαγε στα παιδιά λόγω της τεταμένης σχέσης της με τον πατέρα τους.

Τέλος, ένας άλλος συγγενής ισχυρίστηκε επίσης ότι η κατηγορούμενη είχε πει στους ντετέκτιβ, ότι θα ήθελε να μην είχε ποτέ παιδιά γιατί «η ζωή θα ήταν πολύ πιο εύκολη».