Μια «τρομοκρατική» επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, αφήνοντας πίσω τέσσερις νεκρούς και 14 τραυματίες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών λέει ότι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας «εξουδετερώθηκαν», προσθέτοντας: «Έχουμε τέσσερις νεκρούς και 14 τραυματίες».

Σύμφωνα με το NTV, οι πυροβολισμοί «έπεφταν βροχή», ενώ κάποιοι από το προσωπικό του συγκροτήματος ενδέχεται να έχουν κρατηθεί όμηροι.

Σε φωτογραφίες που έχουν ανέβει σε τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται η στιγμή που δύο ένοπλοι ένας άνδρας και μία γυναίκα ανοίγουν πυρ.

cnn-turk-1



Τουρκία: "Είθε ο Θεός να λυπηθεί τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας", είπε ο Αλί Γερλικάγια για την ισχυρή έκρηξη 

Νωρίτερ, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια σε ανάρτησή του για την ισχυρή έκρηξη, είχε κάνει αναφορά για τρομοκρατική επίθεση, ενώ αναφέρθηκε και σε θύματα: «Πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ ) στην Άγκυρα. Δυστυχώς, έχουμε νεκρούς και τραυματίες μετά την επίθεση. Είθε ο Θεός να λυπηθεί τους μάρτυρές μας και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις που γίνονται από επίσημες πηγές».



Δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή για την αξιολόγηση της κατάστασης μετά την ισχυρή έκρηξη, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας.

6718ff47796ea9fa430caa09-768x1023


Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.

Αναφορές για ομήρους

Το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους», λέγοντας πως η επίθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση στέλνει ειδικές ομάδες στον χώρο, καθώς φωτογραφίες δείχνουν ότι παραμένουν οι όμηροι.

omiroi_tourkia



Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

Η Τουρκία «δείχνει» Κούρδους

Προς την πλευρά των Κούρδων «δείχνει» η Τουρκία, κι ενώ ακόμη δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα αφότου ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Μπαχτσελί δήλωσε ότι ο φυλακισμένος επικεφαλής του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, θα μπορούσε να αποφυλακιστεί υπό όρους, με την προϋπόθεση να παραστεί σε κοινοβουλευτική εκδήλωση για να «κηρύξει το τέλος της τρομοκρατίας».

Στο σημείο ασθενοφόρα, στρατιώτες και αστυνομία

Ισχυρές δυνάμεοις της αστυνομίας, στρατιώτες και ασθενοφόρα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Στον χώρο σπεύδουν και ειδικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.