Η Τουρκία χτύπησε στόχους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία μετά από την θανατηφόρα επίθεση στην Άγκυρα, δήλωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας.

Δείτε βίντεο:



«Οι δράστες της επίθεσης στην Άγκυρα ήταν πολύ πιθανό να είναι μέλη του PKK», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Ερντογάν για επίθεση στην Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία: Τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην χώρα θα ξεριζωθούν οριστικά

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αεροπορική Βιομηχανία της Τουρκίας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, στην οποία κάνει λόγο για «μια άθλια επίθεση κατά της ειρήνης του έθνους μας και των αμυντικών μας πρωτοβουλιών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ερντογάν, επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες «επενέβησαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες».
«Το έθνος μας πρέπει να γνωρίζει ότι τα βρώμικα χέρια που απλώνουν το χέρι τους στην Τουρκία θα ξεριζωθούν οριστικά. Καμία δομή, καμία τρομοκρατική οργάνωση, κανένας κακός που στοχεύει στην ασφάλειά μας δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του», τόνισε.

«Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές απειλές και τους υποστηρικτές τους θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και σε πολλά επίπεδα» πρόσθεσε ο Ερντογάν, που συμπλήρωσε ότι θα προσευχηθεί για τους τέσσερις νεκρούς της επίθεσης και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους 14 τραυματίες.