Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες άλλοι αρρώστησαν στις ΗΠΑ λόγω μόλυνσης από το βακτήριο Escherichia coli μετά την κατανάλωση τροφίμων από εστιατόρια της αλυσίδας McDonald’s.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε ότι η πλειονότητα των περιπτώσεων καταγράφηκε στις πολιτείες Κολοράντο και Νεμπράσκα, αλλά το πρόβλημα αφορά συνολικά δέκα πολιτείες στις δυτικές ΗΠΑ.

*Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ: Ένας νεκρός και δεκάδες άρρωστοι εξαιτίας βακτηρίου σε χάμπουργκερ των McDonald's



McDonald’s: 1 νεκρός, 49 μολύνθηκαν - Τι προκαλεί το βακτήριο E. coli 

Συνολικά 49 άτομα μολύνθηκαν από το ίδιο στέλεχος του E. coli και 10 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Ένας ηλικιωμένος άνδρας στο Κολοράντο υπέκυψε στα συμπτώματα, ενώ σημειώνεται ότι πολλοί από τους ασθενείς είχαν καταναλώσει το χάμπουργκερ Quarter Pounder από τη γνωστή αλυσίδα.

Η McDonald’s έπειτα από σύσταση του CDC απέσυρε προσωρινά το συγκεκριμένο χάμπουργκερ σε ορισμένες πολιτείες, ενώ εξετάζεται αν η πηγή της μόλυνσης είναι ο κιμάς βοδινού ή τα κρεμμύδια. Τα συστατικά αυτά αποσύρθηκαν για να ερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Το βακτήριο E. coli προκαλεί συνήθως στομαχικές κράμπες, διάρροια -συχνά αιμορραγική-, εμετό και ήπιο πυρετό, με τα συμπτώματα να διαρκούν τρεις έως τέσσερις ημέρες. Οι περισσότεροι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία, αλλά κάποιες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές ή να αποβούν μοιραίες. Η McDonald’s δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με το περιστατικό, παρά τη μεγάλη παγκόσμια ανησυχία που έχει προκληθεί.