Το δίλημμα Κάμαλα Χάρις ή Ντόναλντ Τραμπ εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ που θα λάβουν χώρα στις 5 Νοεμβρίου απασχολεί όλο και περισσότερο τον πλανήτη, με την κομβική αυτή ημέρα να πλησιάζει.

Οι δύο υποψήφιοι πλέον εστιάζουν στα focus groups τα οποία επιδιώκουν να κυριαρχήσουν αλλά και στις λεγόμενες swing states που ανέκαθεν διαδραμάτιζαν κομβικό ρόλο στην εν λόγω διαδικασία. 


Κάμαλα Χάρις ή Ντόναλντ Τραμπ - Τι λένε οι πολίτες στο parapolitika.gr

Ταυτόχρονα, στο γκάλοπ που πραγματοποίησε το parapolitika.gr για το μεγάλο αυτό ντέρμπι μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, οι πολίτες απάντησαν στο ερώτημα μίας πιθανής στήριξής τους σε περίπτωση που είχαν δικαίωμα ψήφου στις ΗΠΑ, αιτιολογώντας παράλληλα τον λόγο για τον οποίον θα έκαναν αυτήν την επιλογή.


@parapolitika

Ντόναλντ Τραμπ ή Κάμαλα Χάρις; Η κάμερα των #parapolitikagr βγήκε στην Αθήνα να σας ρωτήσει. Τα #parapolitikagr θα μεταδόσουν όλες τις εξελίξεις για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. #elections #galop #tiktokgreece #greece #usa

♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr


Όπως παρατηρείται, στα κοινωνικά ζητήματα δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης στην Κάμαλα Χάρις ενώ στα οικονομικά, εκτιμήθηκε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα είχε την δυνατότητα καλύτερων ισορροπιών.

«Στον πόντο» η διαφορά 

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων είναι «στον πόντο», την στιγμή που η Κάμαλα Χάρις απολαμβάνει την στήριξη των Αμερικανών stars. Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ πλέον επενδύουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της δυναμικής τους και στις ομάδες που παρουσιάζονται «δυνατοί», με την αντιπρόεδρο να εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής μεταξύ των Λατίνων, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη απήχηση από τον προκάτοχό της, με τον Ντόναλντ Τραμπ πάντως να διατηρεί καλές επιδόσεις συγκριτικά με τα όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει εναντίον τους.

Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις swing states όπου το πολιτικό παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο... ζόρικο, καθώς σύμφωνα με την άνωθεν έρευνα σε Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν - δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται της Χάρις σε αυτές τις πολιτείες με μόλις 1 μονάδα, 48% έως 47% - και πάλι, μέσα στο περιθώριο λάθους. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις περιοχές -πλην της Βόρειας Καρολίνας-, ο Μπάιντεν κέρδισε τον Τραμπ το 2020.