Απίστευτο περιστατικό στο Τέξας: 23χρονη πέθανε από αλλεργία στο πρώτο ραντεβού - Τι παρήγγειλε
Τι λένε οι γονείς της
Χωρίς να το γνωρίζει η κοπέλα και το προσωπικό του εστιατορίου στο Τέξας, η κουζίνα είχε αλλάξει τη συνταγή του πιάτου, συμπληρώνοντας σάλτσα φιστικιού στο ψάρι
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Τέξας, καθώς μια φοιτήτρια με αλλεργία στα φυστίκια, πέθανε όταν έφαγε σε εστιατόριο που συνήθιζε να επισκέπτεται, αλλά δεν είχε ιδέα ότι το κατάστημα είχε αλλάξει τη συνταγή, με αποτέλεσμα τη θανατηφόρα αλλεργική αντίδραση και τους γονείς της να ζητούν αλλαγή στη βιομηχανία τροφίμων.
Ειδικότερα, η 23χρονη Alison Pickering, λίγες ημέρες πριν από την αποφοίτησή της από το Tarleton State University στο Τέξας, βγήκε πρώτο ραντεβού σε εστιατόριο που ήξερε ότι είχε φαγητό που θα μπορούσε να φάει παρά τις σοβαρές αλλεργίες της.
Η Pickering, ήταν πάντα προσεκτική με τα μέρη, στα οποία έτρωγε έξω και δεν θα άλλαζε τους χώρους εστίασης για την ασφάλειά της.
Διαβάστε ακόμα: Βέφα Αλεξιάδου: Γιατί η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο
«Πήγαινε επανειλημμένα στα ίδια εστιατόρια και παρήγγειλε τα ίδια πιάτα. Και αυτό ήταν κάτι συνηθισμένο», δήλωσε ο πατέρας της Pickering, Grover Pickering, στο CBS News Texas.
Για το ραντεβού της στις 12 Μαΐου 2023, λοιπόν, επέλεξε ένα εστιατόριο, στο οποίο είχε ξαναπάει και παρήγγειλε το mahi mahi, ένα πιάτο που είχε παραγγείλει και στο παρελθόν.
Ωστόσο, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια και το προσωπικό του εστιατορίου, η κουζίνα είχε πρόσφατα αλλάξει τη συνταγή του πιάτου, συμπληρώνοντας σάλτσα φιστικιού στο ψάρι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τέξας: Έφαγε μερικές μπουκιές και κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά
«Έφαγε μερικές μπουκιές και κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», δήλωσε ο Grover Pickering. «Κάπου στην πορεία τα πράγματα πήραν τον κατήφορο», δήλωσε ο άτυχος πατέρας.
Η Pickering πέθανε από «σοβαρό αναφυλακτικό σοκ από την κατάποση φιστικιών που δεν είχαν αναφερθεί στο μενού του εστιατορίου», έγραφε η νεκρολογία της.
Ενάμιση χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο της κόρης τους, οι Πίκερινγκ εργάζονται για να αποτρέψουν περισσότερους ανθρώπους να πεθάνουν εξαιτίας κρυμμένων αλλεργιογόνων σε εστιατόρια.
«Θα θέλαμε να δούμε να γίνονται περισσότερα για να ευαισθητοποιηθεί το προσωπικό και οι πελάτες», δήλωσε η Τζόι Πίκερινγκ στο CBS Texas.
«Να καθορίσουμε ποιες κατευθυντήριες γραμμές θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή για να βοηθήσουν τα εστιατόρια να έχουν καλύτερη επικοινωνία με τους πελάτες τους όσον αφορά τα συστατικά, όπως οι ετικέτες στα είδη που αγοράζετε στο παντοπωλείο», συμπλήρωσε ο Γκρόβερ Πίκερινγκ.
«Ξέρω ότι θα σώσουμε ζωές κάνοντας αυτό», δήλωσε η Joy Pickering.