Την σκοτεινή επιφάνεια του Ερμή κατάφερε να προσεγγίσει διαστημόπλοιο και έστειλε στη Γη μερικές από τις πιο εκπληκτικές φωτογραφίες του πλανήτη. Πρόκειται για το βόρειο πόλο του Ερμή, ένα σημείο που δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει κανένα διαστημόπλοιο μέχρι στιγμής.

Το ευρωπαϊκό και ιαπωνικό ρομποτικό εξερευνητικό σκάφος πλησίασε έως και 295 χιλιόμετρα πάνω από τη νυχτερινή πλευρά του Ερμή πριν περάσει απευθείας πάνω από τον βόρειο πόλο του πλανήτη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα τα εκπληκτικά στιγμιότυπα  που δείχνουν τους μόνιμα σκιασμένους κρατήρες στην κορυφή του μικρότερου, πιο κοντινού στον ήλιο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Οι κάμερες κατέγραψαν επίσης απόψεις γειτονικών ηφαιστειακών πεδιάδων και του μεγαλύτερου κρατήρα πρόσκρουσης του Ερμή, ο οποίος εκτείνεται σε περισσότερα από 930 μίλια (1.500 χιλιόμετρα).


Αυτή ήταν η έκτη και τελευταία πτήση στον Ερμή για το διαστημόπλοιο BepiColombo από την εκτόξευσή του το 2018. Ο ελιγμός έστειλε το διαστημόπλοιο σε τροχιά γύρω από τον Ερμή στα τέλη του 2019.

Το διαστημόπλοιο πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο Τζουζέπε (Μπέπι) Κολόμπο, έναν Ιταλό μαθηματικό του 20ου αιώνα που συνέβαλε στην αποστολή Mariner 10 της NASA στον Ερμή τη δεκαετία του 1970 και, δύο δεκαετίες αργότερα, στο συνδεδεμένο δορυφορικό έργο της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας που πέταξε στις Η.Π.Α. διαστημικά λεωφορεία.