Αγγλία: Πιτσαρία χρεώνει 100 λίρες την πίτσα με ανανά, για να αποθαρρύνει τους πελάτες να την επιλέξουν
Οι Βρετανοί αγαπούν τον συνδυασμό αλμυρού με γλυκό
"Μισώ απολύτως τον ανανά στην πίτσα", λέει ο συνιδιοκτήτης της πιτσαρίας Φράνσις Γουλφ
Πιτσαρία στην Αγγλία χρεώνει 100 λίρες για μια χαβανέζικη πίτσα με ανανά, προκειμένου να αποτρέψει τους πελάτες από το να την επιλέξουν!
Η Lupa Pizza στο Νόριτς, Νόρφολκ, έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην επιλογή αυτή, προσθέτοντας την υπέρογκη τιμή στο μενού της. Η περιγραφή του μενού αναφέρει με χιούμορ: «Ναι, με 100 λίρες μπορείς να την έχεις. Παράγγειλε και σαμπάνια!»
Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισαν να χρεώσουν τέτοιο ποσό, η απάντηση του ιδιοκτήτη είναι απλή, μισούν τον ανανά στην πίτσα. Ο συνεκδικητής Francis Woolf δήλωσε: «Μισώ απολύτως τον ανανά στην πίτσα.» Ο σεφ Quin Jianoran συμφώνησε, προσθέτοντας: «Μου αρέσει η πίνα κολάντα, αλλά ο ανανάς στην πίτσα; Ποτέ. Θα προτιμούσα να βάλω μια φράουλα παρά αυτόν τον τροπικό μπελά».
Αν και μισητή από πολλούς, η χαβανέζικη πίτσα έχει τους φανατικούς της. Μια δημοσκόπηση του 2017 αποκάλυψε ότι το 53% των Βρετανών απολαμβάνουν τον συνδυασμό γλυκού και αλμυρού, ενώ το 29% το θεωρούν αποστροφή.
Παρά το όνομά της, ο συνδυασμός ζαμπόν και ανανά θεωρείται ότι εφευρέθηκε στον Καναδά το 1962 από τον Σαμ Πανόπουλος, έναν Έλληνα μετανάστη που εμπνεύστηκε από την γλυκόξινη γεύση των κινέζικων-αμερικανικών πιάτων.
Η Lupa Pizza στο Νόριτς, Νόρφολκ, έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην επιλογή αυτή, προσθέτοντας την υπέρογκη τιμή στο μενού της. Η περιγραφή του μενού αναφέρει με χιούμορ: «Ναι, με 100 λίρες μπορείς να την έχεις. Παράγγειλε και σαμπάνια!»
🍍🍕 Pineapple on pizza — love it or hate it? Let us know! 😋 *Important announcement* Every Thursday order from Lupa...
Δημοσιεύτηκε από Lupa Pizza στις Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025