Πιτσαρία στην Αγγλία χρεώνει 100 λίρες για μια χαβανέζικη πίτσα με ανανά, προκειμένου να αποτρέψει τους πελάτες από το να την επιλέξουν!

Η Lupa Pizza στο Νόριτς, Νόρφολκ, έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην επιλογή αυτή, προσθέτοντας την υπέρογκη τιμή στο μενού της. Η περιγραφή του μενού αναφέρει με χιούμορ: «Ναι, με 100 λίρες μπορείς να την έχεις. Παράγγειλε και σαμπάνια!»

🍍🍕 Pineapple on pizza — love it or hate it? Let us know! 😋 *Important announcement* Every Thursday order from Lupa...

Δημοσιεύτηκε από Lupa Pizza στις Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2025



"Μισώ απολύτως τον ανανά στην πίτσα", λέει ο συνιδιοκτήτης της πιτσαρίας

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισαν να χρεώσουν τέτοιο ποσό, η απάντηση του ιδιοκτήτη είναι απλή, μισούν τον ανανά στην πίτσα. Ο συνεκδικητής Francis Woolf δήλωσε: «Μισώ απολύτως τον ανανά στην πίτσα.» Ο σεφ Quin Jianoran συμφώνησε, προσθέτοντας: «Μου αρέσει η πίνα κολάντα, αλλά ο ανανάς στην πίτσα; Ποτέ. Θα προτιμούσα να βάλω μια φράουλα παρά αυτόν τον τροπικό μπελά».


Ένας στους δύο Βρετανούς αγαπούν τον συνδυασμό γλυκού και αλμυρού

Αν και μισητή από πολλούς, η χαβανέζικη πίτσα έχει τους φανατικούς της. Μια δημοσκόπηση του 2017 αποκάλυψε ότι το 53% των Βρετανών απολαμβάνουν τον συνδυασμό γλυκού και αλμυρού, ενώ το 29% το θεωρούν αποστροφή.


Οι ελληνικές ρίζες του συνδυασμού ζαμπόν και ανανά

Παρά το όνομά της, ο συνδυασμός ζαμπόν και ανανά θεωρείται ότι εφευρέθηκε στον Καναδά το 1962 από τον Σαμ Πανόπουλος, έναν Έλληνα μετανάστη που εμπνεύστηκε από την γλυκόξινη γεύση των κινέζικων-αμερικανικών πιάτων.