Μια γυναίκα που πλήρωσε έναν εξαιρετικά υψηλό λογαριασμό 944,30 δολαρίων Αυστραλίας, δηλαδή περίπου 585 δολαρίων, σε κινέζικο εστιατόριο στο Περθ, εξέφρασε διαδικτυακά την απογοήτευσή της από την επιχείρηση, κατηγορώντας την για αδιαφάνεια στη διαδικασία τιμολόγησης.

Ειδικότερα, η Reanna Ho περιέγραψε ότι το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή στο Canton Lane, όπου δείπνησε με μια παρέα οκτώ ατόμων. Παρά το γεγονός ότι παρήγγειλαν οκτώ πιάτα, ο «ζωντανός αστακός» ήταν αυτός που εκτόξευσε τον λογαριασμό, αναφέρει η nypost.

Διαβάστε ακόμα: Το "μεγάλο αγόρι": Αυτή η αράχνη είναι η μεγαλύτερη και πιο δηλητηριώδης που εντοπίστηκε στην Αυστραλία

Η Ho ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί πως η τιμή του αστακού εξαρτάται από το βάρος και την αγορά, όμως δεν της δόθηκαν λεπτομέρειες για την τιμή ανά κιλό. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι δεν ενημερώθηκε για το κόστος των πέντε έξτρα μερίδων ζυμαρικών, που χρεώθηκαν 15 δολάρια η κάθε μία (9,5 δολάρια ΗΠΑ). «Παρόλο που πλήρωσα, δεν μπορούσα να αποφύγω την αίσθηση ότι κάτι δεν ήταν σωστό», έγραψε στο Facebook.

australia_apodixi

Αυστραλία: Πόσο ζύγιζε ο αστακός, αντιδράσεις και απάντηση εστιατορίου

Την επόμενη μέρα, επικοινώνησε με το εστιατόριο στο Περθ της Αυστραλίας και έμαθε ότι ο αστακός ζύγιζε 2,04 κιλά με τιμή περίπου 150 δολάρια/κιλό. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η πληροφορία δεν είχε αναφερθεί κατά την παραγγελία. «Γνωρίζαμε ότι ο αστακός δεν θα ήταν φθηνός, αλλά η τιμή αυτή φαίνεται εξωπραγματική ακόμη και για την εορταστική περίοδο», σχολίασε. Επιπλέον, εξέφρασε αμφιβολίες για το βάρος του αστακού, σημειώνοντας ότι το κεφάλι του θα έπρεπε να ήταν εμφανές, κάτι που δεν παρατήρησαν.

Η τοπική κοινότητα στήριξε τη Ho, κατηγορώντας το εστιατόριο για έλλειψη διαφάνειας. «Πώς γίνεται να σερβίρουν ένα πιάτο τέτοιας αξίας χωρίς να ενημερώσουν τον πελάτη;», αναρωτήθηκαν.

Το εστιατόριο στην Αυστραλία απάντησε ότι υπήρξε παρανόηση για την τιμή και το βάρος του αστακού, αλλά υπερασπίστηκε τη διαδικασία του. Εξήγησε ότι αφαιρεί το κεφάλι του αστακού για το μαγείρεμα και πως αυτή είναι η πολιτική του εδώ και οκτώ χρόνια. «Δεν σπαταλάμε κρέας μόνο για λόγους επίδειξης», δήλωσαν.

Όσον αφορά την τιμή, ανέφεραν ότι η εορταστική περίοδος και η αυξημένη εξαγωγή προς την Κίνα οδήγησαν σε αύξηση του κόστους. «Δεν υπήρξε καμία εξαπάτηση», επισήμαναν.