Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με απειλητικό μήνυμα που δέχτηκε αναφορικά με υπόθεση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λεμεσό το βράδυ του Σαββάτου (1/02), και ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι δέχτηκε απειλητικό μήνυμα, ο Πρόεδρος απάντησε "αναφέρω μόνο ότι επιβεβαιώνω το περιστατικό και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, τίποτα περισσότερο».




Κύπρος: Επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε απειλητικό μήνυμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ερωτηθείς σε ποιο φάσμα είναι οι απειλές που δέχτηκε, δε θέλησε να προσθέσει τίποτα περισσότερο και επανέλαβε την απόλυτη του εμπιστοσύνη στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η απειλή φαίνεται να σχετίζεται με τον Τουρκοεβραίο επιχειρηματία Σιμόν Αϊκούτ, ο οποίος κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα Κατεχόμενα.

Για τον Τουρκοεβραίο επιχειρηματία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, θέτοντας την υπόθεση και στη κοινή συνάντηση που είχαν με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη πριν λίγους μήνες. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαμηνύσει πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και ο ίδιος δεν επιτρέπεται να παρέμβει καθ' οιονδήποτε τρόπο.




Καμιά αλλαγή στο πρόγραμμά του

Μετά την αποκάλυψη των πληροφοριών για λήψη απειλητικού μηνύματος δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των δημόσιων εμφανίσεων του Κύπριου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Για προληπτικούς λόγους η φρουρά του είναι αριθμητικώς αυξημένη, αλλά τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει στο πρόγραμμα του.

Στις Κεντρικές Φυλακές έγιναν έρευνες στην πτέρυγα 10Α, στην οποία κρατείται ο Αϊκούτ και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία όμως δεν συνδέονται με το απειλητικό μήνυμα, το οποίο εστάλη από άλλη συσκευή εκτός Φυλακών.

Στην ίδια έρευνα βρέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο με φορτιστή στις τουαλέτες του προσωπικού.


Η εισαγωγή και χρήση κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές είναι ένα ανεπίλυτο ζήτημα, καθώς δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια σύστημα απενεργοποίησης σήματος, που παρέχει πρόσβαση στο internet.