Προειδοποίηση προς την Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της προς την άμυνα της ευρωπαϊκής ηπείρου έκανε ο υπουργός Άμυνας της Αμερικής, Πιτ Χέγκσεθ. Ο Πιτ Χέγκσεθ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Ευρώπη με αφορμή τις διπλωματικές κινήσεις που γίνονται για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

 «Μην κάνετε κανένα λάθος, ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει τον “Θείο Σαμ” σε “Θείο Κορόιδο”», δήλωσε ο Χέγκσεθ σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πρωτίστως υπεύθυνη για την άμυνα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 

Διαβάστε επίσης: Κρεμλίνο: Πιθανή νέα συνομιλία Τραμπ-Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου

Ρωσία για επικοινωνία Τραμπ και Πούτιν

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο τοποθετήθηκε για την τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του Ντόλαντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Pervy Kanal δήλωσε ότι «καμιά απόφαση» δεν έχει ληφθεί επί του παρόντος για την ημερομηνία ή τον τόπο της συνάντησης μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, για την προετοιμασία της οποίας ενδέχεται να χρειαστούν «αρκετοί μήνες».

 «Μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση. Θα χρειαστεί χρόνος για την προετοιμασία μιας τέτοιας συνάντησης. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή ένας μήνας ή αρκετοί μήνες», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.