Μια «ήρεμη και ξεκούραστη νύχτα» είχε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής το Βατικανό.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας που δίνει μάχη με διπλή πνευμονία στο νοσοκομείο, μετά από μακρά ασθματική αναπνευστική κρίση, χρειάστηκε χθες να του χορηγηθούν υψηλές ροές οξυγόνου. Ο 88χρονος ποντίφικας έλαβε επίσης μεταγγίσεις αίματος αφού οι εξετάσεις έδειξαν μια κατάσταση που σχετίζεται με αναιμία, όπως δήλωσε το Βατικανό.

Διαβάστε εδώ: Πάπας Φραγκίσκος: Ποια ονόματα καρδιναλίων έχουν θεωρηθεί πιο πιθανά για να φορέσουν την παπική τιάρα μετά τον Αργεντίνο ποντίφικα

«Ο Άγιος Πατέρας συνεχίζει να είναι σε εγρήγορση και πέρασε την ημέρα σε μια πολυθρόνα αν και πονάει περισσότερο από χθες. Προς το παρόν η πρόγνωση είναι επιφυλακτική», ανέφερε χθες η ανακοίνωση του Βατικανού.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος δεν πρόκειται να απευθύνει μήνυμα στους πιστούς, λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Ο Πάπας εισήχθη στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης στις 14 Φεβρουαρίου, αφού αντιμετώπιζε δυσκολία στην αναπνοή για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια διαγνώστηκε πνευμονία.