"Εξομάλυνση" στις σχέσεις ΗΠΑ-Καναδά: Τραμπ και Τριντό θα μιλήσουν τηλεφωνικά για το θέμα των δασμών
Aμερικανικοί δασμοί ύψους 25% στα εισαγόμενα προϊόντα
Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο σχετικά με τη φερόμενη επικοινωνία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, αναμένεται να έχουν σήμερα μια τηλεφωνική επαφή, μία ημέρα αφού τέθηκαν σε ισχύ οι αμερικανικοί δασμοί, ύψους 25%, στα εισαγόμενα προϊόντα από το Μεξικό και τον Καναδά, ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση του θέματος.
Ο Καναδάς ανακοίνωσε αμέσως ότι θα επιβάλει αντίστοιχους δασμούς, ύψους δεκάδων δισ. δολαρίων, σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα, με αποτέλεσμα ο Τραμπ να απειλήσει με κλιμάκωση των δασμών.
Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο σχετικά με τη φερόμενη επικοινωνία των δύο ηγετών.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d88ax5q041x5)
Εμπορικός "πόλεμος" ΗΠΑ-Καναδά
Οι δασμοί επιβλήθηκαν αφού ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι οι τρεις κορυφαίοι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ δεν έκαναν αρκετά για να ανακόψουν την εισαγωγή φαιντανύλης και άλλων ναρκωτικών ουσιών στη χώρα του.Ο Καναδάς ανακοίνωσε αμέσως ότι θα επιβάλει αντίστοιχους δασμούς, ύψους δεκάδων δισ. δολαρίων, σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα, με αποτέλεσμα ο Τραμπ να απειλήσει με κλιμάκωση των δασμών.
Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο σχετικά με τη φερόμενη επικοινωνία των δύο ηγετών.