Μία γαλλική πυρηνική ομπρέλα, όπως προτείνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μπορεί να αποτελέσει σοβαρή αποτροπή απέναντι στην Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα.

Προσερχόμενος στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες είπε: «Πιστεύω ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Μία πυρηνική ομπρέλα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πραγματικά πολύ σοβαρή αποτροπή απέναντι στην Ρωσία».


Τουσκ στη Σύνοδο Κορυφής: "Η Ευρώπη ισχυρότερη από την Ρωσία, είναι ικανή να νικήσει σε οποιουδήποτε είδους σύγκρουση"

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε: «Η Ευρώπη είναι ισχυρότερη από την Ρωσία και είναι ικανή να νικήσει σε οποιουδήποτε είδους σύγκρουση».

Καταλήγοντας είπε ότι: «Η Ευρώπη ως σύνολο είναι πραγματικά ικανή να νικήσει σε οποιαδήποτε στρατιωτική, χρηματοπιστωτική, οικονομική σύγκρουση με την Ρωσία - είμαστε απλώς ισχυρότεροι». Συμπλήρωσε δε ότι: «Μόνο που πρέπει να αρχίσουμε να το πιστεύουμε. Και σήμερα φαίνεται ότι συμβαίνει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ