Την πρόταση των διαμεσολαβητών ώστε να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας αποδέχθηκε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, έλαβε πρόταση από τους μεσολαβητές να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και πρόσθεσε ότι την αποδέχθηκε.


Μέση Ανατολή: Η Χαμάς επιστρέφει τον τελευταίο επιζώντα Αμερικανό όμηρο και άλλες τέσσερις σορούς

Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι δέχθηκε να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανοϊσραηλινό όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ. Πρόκειται για τον τελευταίο όμηρο, με αμερικανική υπηκοότητα που παραμένει ζωντανός.

Επιπλέον, δέχθηκε να παραδώσει και τις σορούς άλλων τεσσάρων ομήρων, που παραμένουν στη Γάζα.



Όπως επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή οργάνωση: «Χθες (Πέμπτη) η αντιπροσωπεία της Χαμάς έλαβε την πρόταση των μεσολαβητών να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις. Με υπευθυνότητα, το κίνημα απάντησε θετικά και παρέδωσε σήμερα το πρωί την απάντησή του, στην οποία αναφέρει ότι συμφώνησε στην απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Ίνταν Αλεξάντερ, που έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, και στην παράδοση των σορών τεσσάρων άλλων (ομήρων) με διπλή υπηκοότητα».

Στέλεχος της Χαμάς διευκρίνισε στο AFP ότι πρόκειται για τις σορούς Αμερικανοϊσραηλινών ομήρων.