Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Παρασκευή την Τοσκάνη και την Αιμίλια-Ρομάνια, στην Ιταλία, καθώς αρκετοί ποταμοί στις δύο περιοχές ξεπέρασαν τα όρια συναγερμού, λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα. 

Διαβάστε ακόμα: Ιταλία: Σεισμός στη Νάπολη: 13 τραυματίες - Δεν αποκλείεται η εκκένωση της περιοχής

Ειδικότερα, στην Τοσκάνη, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε αρκετές πόλεις, μεταξύ αυτών και η Φλωρεντία, λόγω της πορτοκαλί προειδοποίησης για την κακοκαιρία, καταγράφηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, με ιδιαίτερη ένταση στην περιοχή του Μουτζέλο, βόρεια της Φλωρεντίας.

Ο κυβερνήτης της Τοσκάνης, Εουτζένιο Τζιάνι, ανέφερε μέσω Telegram ότι οι ποταμοί είχαν ξεπεράσει το «επίπεδο συναγερμού 1», με τον Άρνο στη Φλωρεντία και σε γειτονικές πόλεις όπως το Μπάνιο α Ρίπολι, η Λάστρα α Σίνια και το Μοντελούπο να βρίσκονται πάνω από το όριο.

Παράλληλα, στο Σέστο Φιορεντίνο της Φλωρεντίας, δρόμοι πλημμύρισαν λόγω της υπερχείλισης ρέματος στην περιοχή.

Σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία: Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων στην Τοσκάνη

Σημειώνεται πως οι μετεωρολογικές προβλέψεις προειδοποιούσαν για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού έως το απόγευμα της Παρασκευής, με «έντονες και επίμονες βροχοπτώσεις σε μια γραμμή που εκτείνεται από την επαρχία της Λιβόρνο προς τις επαρχίες της Πιστόια, της Φλωρεντίας, του Πράτο και του Αρέτσο» σύμφωνα με τον Τζιάνι.

Την ίδια ώρα, σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν και την Εμίλια-Ρομάνια, επηρεάζοντας κυρίως τις περιοχές Φορλί, Ραβέννα, Μπολόνια και Φεράρα, όπου αρκετοί ποταμοί, όπως οι Σένιο, Λαμόνε και Σαντέρνο, ξεπέρασαν τα όρια συναγερμού στις ορεινές περιοχές των Απεννίνων.