Οι Αρχές στο Βέλγιο συνέλαβαν πέντε άνδρες ύστερα από έρευνα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε δεκάδες γυναίκες - μεταξύ αυτών είναι και τρεις μάνατζερ μπαρ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι ύποπτοι συνδέονται με περιστατικά νοθείας ποτών σε τουλάχιστον 41 γυναίκες-θύματα, από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. Οι τρεις από τους υπόπτους διοικούσαν καταστήματα στην πόλη Kortrijk, όπου έγιναν οι νοθεύσεις, και οι ερευνητές θεωρούν ότι είχαν συζητήσει μεταξύ τους για τις επιθέσεις.

Διαβάστε ακόμα: ΕΛΑΣ: Πέντε συλλήψεις στην Αττική για ρευματοκλοπή - Κατασχέθηκαν χιλιάδες ευρώ και λίρες

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Δυτικής Φλάνδρας ανέφερε ότι συνολικά πέντε άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη σε σχέση με την έρευνα για τα νοθευμένα ποτά. Δύο άνδρες που συνελήφθησαν εμφανίστηκαν ενώπιον ανακριτή την Πέμπτη, ενώ άλλοι δύο συνεχίζουν να ανακρίνονται από τους ντετέκτιβ. Ο πέμπτος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανάκριση. Όλοι τους είναι ύποπτοι για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και παράνομη χορήγηση επιβλαβών ουσιών, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Βέλγιο: Έριχναν ναρκωτικά στα ποτά, θεωρούν οι αξιωματούχοι

Οι αξιωματούχοι θεωρούν πως στα ποτά των γυναικών αναμείχθηκαν ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένης της κεταμίνης, ενός γενικού αναισθητικού που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς λόγω των παραισθησιογόνων επιδράσεών του. «Στις νεαρές γυναίκες προσφέρθηκαν σφηνάκια αλκοόλ, συχνά με γεύση αμαρέτο, και μετά ξύπνησαν το επόμενο πρωί σε ένα άγνωστο κρεβάτι ή στο δικό τους κρεβάτι με ξεκάθαρα στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ανέφερε ο Tom Janssens, άλλος εκπρόσωπος του γραφείου της εισαγγελίας, στη δημόσια τηλεόραση της Φλάνδρας VRT.