Όποιος επιτίθεται στον Έλον Μασκ, φαίνεται να γίνεται αυτομάτως ο μεγαλύτερος εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ. Οι ΗΠΑ, μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο όσοι επιτίθενται σε αντιπροσωπείες της Tesla, οι οποίες θεωρούνται «κόκκινο πανί», να αντιμετωπίζονται ως εγχώριοι τρομοκράτες και να κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως και 20 χρόνια. Μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε οι καταδικασμένοι για επιθέσεις εναντίον των αντιπροσωπειών της Tesla, του φίλου του και συνεργάτη του Έλον Μασκ, να εκτίουν την ποινή τους στις φυλακές-κολαστήρια Cecot στο Ελ Σαλβαδόρ.

«Ανυπομονώ να δω αυτούς τους άρρωστους τρομοκράτες να τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης 20 ετών για όσα κάνουν στον Έλον Μασκ και την Tesla», σημείωσε ο Τραμπ στο TRUTH Social. Και συνέχισε: «Ίσως θα μπορούσαν να εκτίσουν την ποινή τους στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ, οι οποίες έχουν γίνει τόσο πρόσφατα διάσημες για τις τόσο όμορφες συνθήκες τους!».

Διαβάστε ακόμα: "Tesla Takedown": Διαδηλώσεις κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας του Έλον Μασκ σε όλο τον κόσμο

Ήδη η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Παμ Μπόντι ανέφερε ότι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για βανδαλισμούς με στόχο την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla του Έλον Μασκ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν έως και 20 χρόνια φυλάκισης. Παράλληλα, δήλωσε ότι η ζημιά στα αυτοκίνητα, τις αντιπροσωπείες και τους σταθμούς φόρτισης της Tesla συνιστά «εγχώρια τρομοκρατία».

Οι αντιπροσωπείες της Tesla σε όλες τις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη έχουν γίνει στόχος ενός κύματος διαμαρτυριών, αλλά και βανδαλισμών και εμπρηστικών επιθέσεων, ως απάντηση στην επιρροή του Μασκ στην κυβέρνηση Trump.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος των ΗΠΑ κατά της εγχώριας τρομοκρατίας, αλλά οι εισαγγελείς μπορούν να ζητήσουν μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης εάν θεωρήσουν ότι οι συλληφθέντες έχουν κίνητρο που σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Ο Τραμπ και ο Μασκ έχουν ήδη χαρακτηρίσει τις επιθέσεις ως τρομοκρατικές

Ο Τραμπ και ο Μασκ έχουν ήδη χαρακτηρίσει τις επιθέσεις ως τρομοκρατικές. Ανάμεσα στους υπόπτους βρίσκεται η 42χρονη Λούσι Νέλσον, η οποία εντοπίστηκε κοντά σε αντιπροσωπεία της Tesla στο Κολοράντο. Η αντιπροσωπεία είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ και γκράφιτι, προκαλώντας υλικές ζημιές που εκτιμώνται μεταξύ 5.000 και 20.000 δολαρίων. Η Νέλσον δήλωσε αθώα. Επίσης, ο 41χρονος Άνταμ Μάθιου Λάνσκι κατηγορήθηκε για κατοχή εμπρηστικού μηχανισμού μετά τη ρίψη μολότοφ σε αντιπροσωπεία της Tesla στο Σάλεμ του Όρεγκον. Τέλος, ο 24χρονος Ντάνιελ Κλαρκ Πάουντερ κατηγορήθηκε για εμπρησμό, καθώς φέρεται να πέταξε βόμβες μολότοφ σε σταθμούς φόρτισης της Tesla στο Βόρειο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και να έβαψε με σπρέι το χώρο στάθμευσης.

Σε δήλωσή της η Μπόντι προειδοποίησε: Οι ημέρες διάπραξης εγκλημάτων χωρίς συνέπειες έχουν τελειώσει. Ας είναι αυτή μια προειδοποίηση: αν συμμετάσχετε σε αυτό το κύμα εγχώριας τρομοκρατίας εναντίον ιδιοκτησιών της Tesla, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα σας βάλει στη φυλακή.