ΗΠΑ: Τρυποκάρυδος "πολιορκεί" την Μασαχουσέτη - Έχει επιτεθεί σε 25 οχήματα
Τρομοκρατεί τους οδηγούς
"Έχουμε έναν βάνδαλο στη γειτονιά. Είχε ύψος από 18 έως 24 εκατοστά, φορούσε μαύρα και λευκά ρούχα με κόκκινο καπέλο" έγραψε μια κάτοικος της περιοχής στα social media

Ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων μιας πόλης της Μασαχουσέτης έχει γίνει ένας τρυποκάρυδος που κάνει… επιθέσεις σε οχήματα. Μέχρι στιγμής ο… βάνδαλος τρυποκάρυδος κατηγορείται ότι προκάλεσε ζημιές σε περισσότερα από 25 οχήματα στην περιοχή.
Η κάτοικος του Rockport, Τζανέλ Φαβαλόρο, κατάφερε να βγάλει φωτογραφία τον ένοχο που πιάστηκε επ' αυτοφώρω να στοχεύει ένα όχημα με το ράμφος του. «Έχουμε έναν βάνδαλο στη γειτονιά», έγραψε η Φαβαλόρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είχε ύψος από 18 έως 24 εκατοστά, φορούσε μαύρα και λευκά ρούχα με κόκκινο καπέλο». Η ίδια δήλωσε ότι γνωρίζει για τουλάχιστον 25 οχήματα που έχουν γίνει στόχος του πτηνού, συνήθως στους πλαϊνούς καθρέφτες ή στα παράθυρα. «Ο τρυποκάρυδος εμφανίστηκε και προσγειώθηκε στους υαλοκαθαριστήρες του τροχόσπιτου στην αυλή μας και κοιτούσε την αντανάκλασή του. Τότε σκέφτηκα: «Πάω στοίχημα ότι αυτός ήταν που έκανε ζημιά στους καθρέφτες», δήλωσε στην εκπομπή Today του NBC.
Μέτρα προστασίας για τον τρυποκάρυδο
Κάποιοι κάτοικοι δήλωσαν ότι άρχισαν να προστατεύουν τους καθρέφτες τους με πλαστικές μεμβράνες ή ρούχα όταν τα οχήματα δεν χρησιμοποιούνται. Ο Μάικ Φόστερ δήλωσε ότι ο τρυποκάρυδος έσπασε το παράθυρο του συνοδηγού. «Όταν προσγειώθηκε, νόμιζα ότι ήταν η φίλη μου που χτυπούσε το παράθυρο», δήλωσε ο Φόστερ στους New York Times. «Με κοιτούσε κατάματα για 30 δευτερόλεπτα». Ο Μάθιου Φουξτζάγκερ, συνδιευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Brown, δήλωσε ότι η συμπεριφορά του τρυποκάρυδου μπορεί πιθανώς να εξηγηθεί από την τρέχουσα περίοδο ζευγαρώματος, κατά την οποία τα αρσενικά είναι γνωστό ότι γίνονται έντονα χωροκρατικά. «Είναι ένα άγριο πτηνό και είναι πολύ δυνατό», είπε. «Το ράμφος του είναι ισοδύναμο με σφυρί».
Ο Ρον Μάγκιλ, διευθυντής επικοινωνίας του Ζωολογικού Κήπου του Μαϊάμι, συμφώνησε ότι μάλλον ευθύνεται η περίοδος ζευγαρώματος. Είπε ότι είναι λογικό ο τρυποκάρυδος να στοχεύει αντανακλαστικές επιφάνειες. «Όταν βλέπουν την αντανάκλαση του εαυτού τους, δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για αντανάκλαση», είπε. «Νομίζουν ότι είναι ανταγωνιστής».