Η Disney προχωρά τα τελευταία χρόνια στην δημιουργία ταινιών με ηθοποιούς που διηγούνται κλασικά παραμύθια τα οποία κυκλοφόρησαν ως ταινίες κινουμένων σχεδίων πριν από δεκαετίες.

Μετά τα "Maleficent" και "Το Βιβλίο της Ζούγκλας" σειρά έχει "Η Πεντάμορφη και το Τέρας", το οποίο κυκλοφορεί προσεχώς στις αίθουσες παγκοσμίως με πρωταγωνίστρια την Έμα Γουάτσον -γνωστή ως Ερμιόνη από τις ταινίες Χάρι Πότερ- και τον Νταν Στίβενς. 

Ωστόσο, πολλή συζήτηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως για πρώτη φορά σε ταινία της συνήθως συντηρητικής Disney περιλαμβάνεται ένας ομοφυλόφιλος χαρακτήρας, θέμα που θεωρούνταν ταμπού όταν δημιουργήθηκε το κλασικό παραμύθι ή η αντίστοιχη ταινία κινουμένων σχεδίων το 1991.

Μάλσιτα, ένας κινηματογράφος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ φτάνει στα άκρα, ανακοινώνοντας ότι μποϊκοτάρει την ταινία και πως δεν θα την προβάλλει καθόλου λόγω της εμφάνισης του ομοφυλόφιλου χαρακτήρα. 

"Όταν οι εταιρείες προσπαθούν συνεχώς να επιβάλλουν την απόψή τους σε εμάς, τότε πρέπει να αντιδράσουμε", έγραψε στο Facebook ο κινηματογράφος. "Αν δεν μπορούμε να πάρουμε την 11χρονη εγγονή μας ή τον 8χρονο εγγονό μας να δει μία ταινία, τότε δεν έχουμε κανέναν λόγο να την παρακολουθήσουμε. Αν δεν μπορώ να δω μία ταινία με τον Θεό ή τον Ιησού να κάθεται δίπλα μου, τότε δεν έχουμε κανέναν λόγο να προβάλλουμε τέτοια ταινία. Ξέρω ότι θα υπάρξουν μερικοί που θα διαφωνήσουν με αυτή την απόφαση. Δεν πειράζει... Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε οικογενειακές ταινίες ώστε να μπορείτε να τις παρακολουθείτε χωρίς να ανησυχείτε για σεξ, γυμνό, ομοφυλοφιλία ή βρισιές", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η παραγωγή της ταινίας απαντά πως ο χαρακτήρας του LeFou εμφανίζεται πράγματι να φλερτάρει με άλλους άνδρες, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής αναφορά ή σκηνή πως πρόκειται για ομοφυλόφιλο.

Δείτε το trailer της ταινίας: