Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ και τις σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία, την ώρα που ο αμερικανός Πρόεδρος προσπαθεί να κάνει κίνηση – ματ και να αντεπιτεθεί επικοινωνιακά, καθώς πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η παραίτηση του επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου του Προέδρου, τρεις μήνες μετά την άφιξή του στο Λευκό Οίκο.

Το CNN αποκάλυψε ότι Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζήτησαν «οικονομικές» πληροφορίες για τον τότε Προεδρικό υποψήφιο και πολλούς στενούς του συνεργάτες σε συζητήσεις που υποκλάπηκαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Το αμερικανικό δίκτυο επικαλείται διασταυρωμένες πληροφορίες από δύο αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και μία πηγή από το Κογκρέσο.

Η μία πηγή περιέγραψε τις πληροφορίες ως οικονομικές από τη φύση τους και είπε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον αν η Ρώσοι θα είχαν κάποιο πλεονέκτημα στο στενό κύκλο του Τραμπ. Η πηγή αυτή αποκάλυψε ότι από τις επικοινωνίες που έχουν υποκλαπεί αποκαλύπτεται ότι οι Ρώσοι πίστευαν ότι «είχαν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη διοίκηση μέσω των οικονομικών πληροφοριών». Ουσιαστικά, δηλαδή, έκαναν ελέγχους στα οικονομικά στοιχεία του Τραμπ

Κάποιες πηγές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υπάρχει προσοχή για τις πληροφορίες που αποκαλύπτονται, καθώς ενδεχομένως οι Ρώσοι να υπερέβαλαν σχετικά με την επιρροή που θεωρούσαν ότι έχουν στο επιτελείο Τραμπ. Επίσης, δεν έγινε γνωστό με ποιους συνεργάτες του Τραμπ συνομιλούσαν οι Ρώσοι αξιωματούχοι.

Όπως είχε αποκαλύψει και νωρίτερα το CNN, οι ΗΠΑ υπέκλεψαν συζητήσεις Ρώσων αξιωματούχων που καυχιόνταν ότι καλλιεργούσαν σχέσεις με έμπιστους συμβούλους του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, συμπεριλαμβανομένου και του αποπεμφθέντος συμβούλου ασφαλείας, Μάικλ Φλυν, για να επηρεάζουν τον ίδιο τον Τραμπ. Οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι ακούστηκε και το όνομα του Πωλ Μάναφορντ, του επικεφαλής της εκστρατείας.

Πάντως, η υπόθεση πλέον παίρνει τεράστιες διαστάσεις δεδομένου ότι πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε και το όνομα του γαμπρού του Τραμπ, ενώ έχει γίνει επίσης γνωστό ότι ο αμερικανός Πρόεδρος ετοιμάζει νομική και επικοινωνιακή αντεπίθεση για να σώσει το όνομα, αλλά και την Προεδρία του.