Η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα Αυστρίας, εκφράστηκε, σήμερα στη Βιέννη, όπου 300 Ιμάμηδες υπέγραψαν κοινή διακήρυξη εναντίον του εξτρεμισμού, της βίας και της τρομοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα. Στη διακήρυξη αυτή, κάνουν έκκληση για την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων.

Ο πρόεδρος της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας, Ιμπραήμ Ολγκούν, έκανε λόγο για μία "ιστορική ημέρα", επισημαίνοντας πως η πρωτοβουλία για την Διακήρυξη προήλθε από τους ίδιους τους ιμάμηδες.

"Καταδικάζουμε τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο", τονίζουν οι υπογράφοντες τη Διακήρυξη, στην οποία ταυτόχρονα απευθύνεται έκκληση προς όλους τους μουσουλμάνους στην Αυστρία να συμβάλουν στην ειρηνική συμβίωση στη χώρα και επιπλέον να συμμετάσχουν σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Ο Ιμπραήμ Ολγκούν, πρόσφατα είχε δηλώσει, ότι η Ισλαμική Κοινότητα καταδίκαζε πάντοτε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις, σε Παρίσι, Νίκαια, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ και και Λονδίνο, τόσο στην ιστοσελίδα της, όσο και στα τεμένη αλλά και σε δημόσιες ανακοινώσεις της.

Στο ίδο μήκος κύματος και  ο αρμόδιος της Κοινότητας για την Διακήρυξη, ο ιμάμης Ραμαζάν Ντεμίρ, ο οποίος τόνισε ότι, δεν έχουν καμία σχέση με τρομοκράτες που καταχρώνται τη θρησκεία μας για τις σκοπιμότητες τους, δεν ανήκουν ο ένας στον άλλο. Μάλιστα διευκρίνισε, ότι η Ισλαμική Κοινότητα δραστηριοποιείται για να κάνει σαφείς τις θέσεις της, επειδή ο κόσμος δεν κάνει διάκριση μεταξύ των Μουσουλμάνων και των τρομοκρατών.