Η φυλακή «Walker County» λειτουργεί σχεδόν 20 χρόνια και βρίσκεται στην Αλαμπάμα. Σήμερα φιλοξενεί 240 κρατούμενους, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας. Όμως 12 από αυτούς κατάφεραν να το σκάσουν, χρησιμοποιώντας μια πολύ ασυνήθιστη μέθοδο...

 Μερικοί το έσκασαν με τα πόδια, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να ξεφύγουν με αυτοκίνητο. Οι 12 κρατούμενοι βρίσκονταν στην φυλακή για κατηγορίες από δημόσια μέθη και διατάραξη της κοινής ησυχίας μέχρι και απόπειρα φόνου. Η αστυνομία μάλιστα προσέφερε αμοιβή για οποιαδήποτε πληροφορία της δοθεί, για τους δυο φυγάδες που είχαν καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η απόδραση συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Και πήρε μόλις 10 λεπτά! Οι 11 από τους 12 φυγάδες συνελήφθησαν, όμως ένας παραμένει ακόμα άφαντος. Πως έγινε η απόδραση; Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως οι κρατούμενοι δεν χρησιμοποίησαν όπλα ή οποιαδήποτε μορφή βίας για να αποδράσουν.

 Εκείνη την στιγμή, οι κρατούμενοι γνώριζαν πως ο φύλακας που έχει βάρδια στην κάμερες ασφαλείας ήταν καινούργιος. Κάλυψαν λοιπόν τον αριθμό μιας πόρτας με... φυστικοβούτυρο και ζήτησαν από τον φύλακα να την ανοίξει, ώστε να πάνε στα κελιά τους. Ο φύλακας μην γνωρίζοντας που οδηγούσε η συγκεκριμένη πόρτα απλά φαντάστηκε ότι οι κρατούμενοι βιάζονταν να επιστρέψουν στα κρεβάτια τους. Όμως η πόρτα δεν οδηγούσε στα κελιά αλλά στην... ελευθερία!

Σε συνέντευξη τύπου, ο σερίφης δήλωσε: «Να αλλάζεις τους αριθμούς στις πόρτες με φυστικοβούτυρο, μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς τρελοί. Ο φύλακας νόμιζε πως ανοίγει την πόρτα για τα κελιά αλλά άνοιξε την πόρτα που οδηγεί εκτός της φυλακής», δήλωσε χωρίς να του κάνει κάποια εντύπωση το περιστατικό.

 Και συνέχισε. «Αποδράσεις γίνονται συχνά. Οι κρατούμενοι περνούν όλο τον χρόνο τους προσπαθώντας να μας ξεγελάσουν. Πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση. Αυτή την φορά, «γλιστρήσαμε» πάνω στο... φυστικοβούτυρο. Δεν θα χρησιμοποιήσω δικαιολογίες, ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Ο φύλακας είναι νέος και δεν έχει πολύ καιρό στην συγκεκριμένη φυλακή».

 Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται για τον τελευταίο κρατούμενο που ακόμα διαφεύγει της σύλληψης. Ο 24χρονος Bradley Andrew Kilpatrick είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Πάντως, κανένας δεν τραυματίστηκε κατά την απόδραση. Και πως να τραυματιστεί άλλωστε. Αφού το όπλο που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι για να αποδράσουν ήταν το άκακο φυστικοβούτυρο...