Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Νότιο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, τη Δευτέρα, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, κοντά στο σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

 Σύμφωνα με πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12.

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβολήσε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η "δήλωση" που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του "συνάδει" με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.

Οι αρχές ασφαλείας αντιμετωπίζουν το επεισόδιο ως τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Το ίδιο υποστήριξε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. «Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», είπε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο της επίθεσης, παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας και του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

«Πολύ άρρωστο» και «] χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με μήνυμά του στο Twitter, τον δράστη της επίθεσης.

«Οι δυνάμεις της τάξης το παρακολουθούν στενά. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!»  ανέφερε το μήνυμα του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Το αυτοκίνητο του δράστη - Φωτογραφία από Reuters

Νωρίτερα κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει ποδηλάτες πεσμένους σε δρόμο και φέρεται να τους παρέσυρε ο δράστης με το αυτοκίνητό του πριν ανοίξει πυρ στο Μανχάταν.

Δείτε εικόνες και βίντεο: