Η στιγμή που ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης, φίλησε με ευλάβεια το φέρετρο του μεγάλου του αντιπάλου Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σφράγισε τις ειδήσεις για την κηδεία του “Ηρακλή της τσέπης” όπως τον είχαν βαφτίσει οι θαυμαστές του στην Τουρκία.

Ο Τούρκος αρσιβαρίστας, ο οποίος είχε συγκλονίσει με τις επιδόσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με συνέπεια να του αποδοθεί το προσωνύμιο «Ηρακλής τσέπης», κηδεύτηκε με τιμές ήρωα, ενώ το «παρών» έδωσε, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε, και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Βαλέριος Λεωνίδης, ο οποίος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Τούρκο αθλητή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρέστη σήμερα στην κηδεία του μεγάλου αθλητή μετά από πρόσκληση του υπουργού Αθλητισμού της Τουρκίας, Οσμάν Ασκίν Μπακ που ήταν παρών. Η ανταπόκρισή του Βαλέριου Λεωνίδη και η σκηνή αυτή συγκίνησε τους παρευρισκομένους. 

Η παρουσία του Βαλέριου Λεωνίδη στην κηδεία έγινε μεγάλο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ μόλις εμφανίστηκε μπροστά το φέρετρο, το οποίο ήταν καλυμμένο με την τουρκική σημαία, άστραψαν τα φλας των φωτογράφων.

Στην κηδεία που έγινε στο τέμενος του Φατίχ παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και χιλιάδες Τούρκοι που αποχαιρέτησαν δακρυσμένοι το μεγάλο πρωταθλητή που έχασε χθες τη μάχη με το θάνατο.