Το χάος συνεχίζεται στην Ονδούρα, καθώς ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών ανακοίνωσε πως δεν είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος Ερνάντες κέρδισε ξανά τις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για παρατυπίες και σφάλματα κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Οι καταγγελίες που έκανε η αντιπολίτευση της χώρας φαίνεται να είναι βάσιμες, όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Χόρχε Κιρόγκα, που είναι επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών για τις εκλογές στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος της χώρας φέρεται να συγκέντρωσε το 42,98% των ψήφων έναντι 41,39% του Σαλβαδόρ Νασράλα. Η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνει ξανά η καταμέτρηση του ενός τρίτου των ψήφων, αμφισβητώντας ανοιχτά το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος Ερνάντες απεύθυνε έκκληση για ηρεμία στη χώρα, καθώς έχουν ξεσπάσει επεισόδια, με την κυβέρνησή του να δυσκολεύεται να ελέγξει την κατάσταση.

Ήδη οι Αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 1.000 διαδηλωτές, με τις ταραχές να συνεχίζονται για δέκα μέρες και να μετρούν ήδη 12 νεκρούς, εκ των οποίων και ένα κορίτσι 19 ετών.