Το χειρότερο κύμα κακοκαιρίας εδώ και δεκαετίες αντιμετωπίζουν αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, όμως αυτό είναι ακόμη η αρχή… Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ένα ισχυρότατο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει τις ανατολικές περιοχές της χώρας και αναμένεται να «χτυπήσει» αύριο Πέμπτη όλη την πλευρά του Ατλαντικού, από τη Νέα Αγγλία και τη Βοστώνη ως τη Φλόριντα.

Ο κυκλώνας «βόμβα» όπως τον ονομάζουν οι επιστήμονες, θα χτυπήσει όλη την ανατολική ακτή, ακόμη και περιοχές της Φλόριντα που δεν έχουν συνηθίσει στα χιόνια. Ο κυκλώνας θα φέρει κρύα μάζα αερίων από την Αρκτική και το χιόνι στα βορειοανατολικά κυρίως αναμένεται να είναι τόσο πυκνό που οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να δουν καθόλου μπροστά τους.

Θα είναι το χειρότερο κύμα χιονιά εδώ και πολλές δεκαετίες και προετοιμάζουν τον κόσμο για πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης για τα επόμενα 24ωρα.

Ήδη από την κακοκαιρία έχουν πεθάνει 9 άνθρωποι και με δεδομένο πως Φλόριντα και Τζόρτζια δεν είναι συνηθισμένες σε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα, οι κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί πως τα πάντα θα παγώσουν και αν δεν υπάρχει λόγος να βγουν από το σπίτι, καλό θα είναι να μην το κάνουν.

Όπως έδειξαν οι αναλύσεις, ο χιονιάς θα χτυπήσει με τη δύναμη ενός τυφώνα και ο αέρας θα είναι τόσο κρύος που θα χρειαστεί δευτερόλεπτα ή λεπτά για να αφήσει πάγο.

Προειδοποίησαν μάλιστα για κύματα μεγάλου μεγέθους, αλλά και για πιθανή πτώση δέντρων. Πρώτα θα χτυπήσει στα βόρεια και ανατολικά της χώρας και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στις νοτιοανατολικές ακτές, με τη θερμοκρασία να μένει σε μεγάλο μέρος της περιοχής κάτω από το μηδέν.