Ένα βράδυ με πολύ αλκοόλ και μία μυστική καταγραφή συνομιλίας άναψε «φωτιές» στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο γιος του, μαζί με έναν φίλο του εκατομμυριούχο, τον Νιρ Μαϊμόν, τον Ρόμαν Αμπράμοφ (συνεργάτης Αυστραλού δισεκατομμυριούχου) και έναν σωματοφύλακα, γυρνούσαν από μία νύχτα με άφθονο αλκοόλ και άρχισαν να μιλούν για ιερόδουλες και στρίπερ, με την κουβέντα να πηγαίνει σε θέματα που… «μυρίζουν» σκάνδαλο διαφθοράς.

«Ο πατέρας μου βοήθησε τον δικό σου να κερδίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια, εσύ μπορείς να μου δανείσεις 400 σέκελ», είπε ο γιος του πρωθυπουργού, με τη συνομιλία να καταγράφεται από κάποιον μυστικά και να μεταδίδεται τηλεοπτικά χθες το βράδυ.

Προφανώς ο Γάιρ Νετανιάχου αναφερόταν σε μια μεγάλη συμφωνία για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν στη Μεσόγειο στα ανοιχτά του Ισραήλ ενώ ο πατέρας του Μαϊμόν είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Isramco, μιας από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα αυτά.

Εδώ και καιρό ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει σκληρή κριτική για τις σχέσεις του με πλούσιους επιχειρηματίες και οι συνομιλίες του γιου του, που μεταδόθηκαν σε όλη τη χώρα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις φήμες.

Ο γιος του ζήτησε συγγνώμη, επισημαίνοντας ότι όσα είπε «προφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, δεν θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί», όμως το κακό έχει ήδη γίνει για την οικογένειά του.