Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίχθηκε η κρουαζιέρα του «Norwegian Breakaway» με προορισμό τις Μπαχάμες. Το πλοίο ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, αλλά έπεσε πάνω στον κυκλώνα-βόμβα που παρέλυσε τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες με θερμοκρασίες Βόρειου Πόλου. Στη διάρκεια του φαινομένου, το πλοίο βρισκόταν στη θάλασσα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 10 Μποφόρ και του επιβάτες, αντί να χαλαρώνουν στην κρουαζιέρα, να ζουν τρομακτικές στιγμές.

Το πλοίο χτυπήθηκε δυνατά από τα κύματα και οι επιβάτες έκαναν εμετό σε κάθε γωνία, ενώ ήταν έντρομοι καθώς φοβόντουσαν πως τα νερά θα αρχίσουν να μπαίνουν εντός του πλοίου.

Μικρά παιδιά έβαζαν τα κλάματα και οι γονείς προσπαθούσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, με κάποιους να τραβούν βίντεο όπου φαίνεται η μανία της θάλασσας, αλλά και οι ζημιές που υπέστη το κρουαζιερόπλοιο.

Το πλοίο βρέθηκε αντιμέτωπο με τον κυκλώνα-βόμβα και επικράτησε πανδαιμόνιο, με τις μαρτυρίες των επιβατών να είναι πολύ χαρακτηριστικές.

«Ακουγόταν σαν να ήταν έτοιμο το πλοίο να κοπεί στα δύο. Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου. Τα κύματα έφταναν τα 12 μέτρα ύψος και ήταν ένα συνεχές σφυροκόπημα. Τα παιδιά έκλαιγαν και επιβάτες έκαναν εμετό σε κάθε γωνιά του σκάφους», είπε μία από τις επιβάτιδες σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι περισσότεροι επιβάτες έμειναν στο σαλόνι του κρουαζιερόπλοιου καθώς φοβόντουσαν να πάνε στις καμπίνες τους.

Όλοι τους γύρισαν σώοι στη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό το ταξίδι θα τους μείνει για πάντα στη μνήμη…