Ο Άντονι Σορ, ένας κατα συρροήν βιαστής και δολοφόνος νεαρών γυναικών, εκτελέστηκε χθες από τις Αρχές του Τέξας. Αυτή ήταν η πρώτη θανατική ποινή που εκτελέστηκε για το 2018, με τον «φονιά των τουρνικέ» όπως τον αποκαλούσαν, να έχει καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών, καθώς βασάνισε βιάζοντας και μετά σκοτώνοντας με περίστροφα κολάρα στραγγαλισμού πέντε νεαρά κορίτσια την περασμένη δεκαετία.

Ο θάνατός του έγινε με τη χορήγηση θανατηφόρων ουσιών ενδοφλεβίως σε φυλακή στο Χάντσβιλ, βόρεια του Χιούστον.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που επιβλήθηκε η θανατική ποινή στις ΗΠΑ το 2018 και η 546η φορά που εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας από το 1976, όταν το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο αποκατέστησε τη δυνατότητα επιβολής της εσχάτης των ποινών. Η συγκεκριμένη Πολιτεία έχει εκτελέσει περισσότερους θανατοποινίτες από κάθε άλλη στη χώρα.

Η σύλληψή του έγινε πριν από οκτώ χρόνια, όταν μετά τον τελευταίο γνωστό φόνο που είχε διαπράξει βρέθηκε το DNA του κάτω από τα νύχια της Ντέινα Σάντσες, μιας έφηβης 16 ετών που την είχε βασανίσει και δολοφονήσει το 1995.

Ανάμεσα στα θύματά του ήταν ένα κοριτσάκι 9 ετών, μια έφηβη 14 και μια νεαρή γυναίκα 21, με τον δολοφόνο να φαινόταν στον κόσμο ως ένας ήσυχος οικογενειάρχης που μεγάλωνε τα παιδιά του δουλεύοντας ως μουσικός σε τζαζ κλαμπ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε ομολογήσει την ενοχή του για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των δύο από τις κόρες του και έτσι η αστυνομία πήρε δείγμα του DNA του.

Χρόνια αργότερα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το γενετικό του υλικό ταυτιζόταν με αυτό που είχαν συλλέξει από τα νύχια θυμάτων δολοφονιών όπως η Σάντσες και η Μαρία δελ Κάρμεν Εστράδα. Ο Σορ παραδέχθηκε ότι διέπραξε τα εγκλήματα αφού συνελήφθη. Καταδικάστηκε σε θάνατο στη δίκη του το 2004.