Τουλάχιστον 33 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι το αποτέλεσμα μιας διπλής βομβιστικής επίθεσης στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης. Η επίθεση έγινε με σταθμευμένα αυτοκίνητα τα οποία είχαν γεμίσει με εκρηκτικά οι τρομοκράτες και είχαν στόχο ανώτερα στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και αθώους πολίτες.

Η πρώτη έκρηξη έγινε έξω από ένα τέμενος στην κεντρική συνοικία Ας Σαλμάνι, καθώς οι πιστοί αποχωρούσαν μετά την απογευματινή προσευχή, ενώ περίπου 10 λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη και ισχυρότερη έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο Mercedes, σταθμευμένο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, την ώρα που εκεί βρίσκονταν αστυνομία και ασθενοφόρα για να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο Άχμεντ αλ Φαϊτούρι, επικεφαλής του τμήματος ερευνών της γενικής διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας της ανατολικής Λιβύης, ενώ στους τραυματίες συμπεριλαμβάνεται ο ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών Μάχντι αλ Φάλα.

Σύμφωνα με πηγές σε νοσοκομεία, ο τελικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.