Πυρά κατά του Ιβάν Σαββίδη εξαπολύει ο Εθνικός Κήρυκας, μέσω newsletters, που απέστειλε στα μέλη του ο εκδότης Αντώνης Διαματάρης, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με την εισβολή του ένοπλου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στον αγωνιστικό χώρο.

Ο κ. Διαματάρης κάνει λόγο για γενικο κατήφορο της Ελλάδας, ενώ ερώτηση για τον ίδιο είναι τι  αποκαλύπτει η συμπεριφορά του κ. Σαββίδη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. 

Σημειώνει ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ - ΠΑΟΚ, είναι σαφές ότι «δεν έχει εμπιστοσύνη στο νόμο και τις Aρχές». «Γι’ αυτό», όπως προσθέτει «και τον παίρνει στα χέρια του».

«Γι’ αυτό και εισέβαλε στο γήπεδο, για να επιβάλει το νόμο όπως εκείνος τον θεωρε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο κ. Αντώνης Διαματάρης αναφέρει στο newsletters.

«Ο γενικός κατήφορος της Ελλάδας είναι και μεγάλης διάρκειας και πολύ βαθύς.

Κάπου, όμως, κάποτε θα πρέπει να χτυπήσει πάτο για να μπορέσει να πάρει την ανιούσα προς την Αναγέννηση.
Το θέαμα του οργισμένου Ιβάν Σαββίδη να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, περιτριγυρισμένος από τον δικό του «στρατό» σωματοφυλάκων, φέροντας -σχεδόν επιδεικτικά- όπλο, θα μπορούσε να αποτελέσει αυτό το σημείο.

Εκτός κι αν αντί γι’ αυτό ξεφύγει από κάθε έλεγχο... Πολλά, ίσως παρά πολλά, θα γραφούν γι’ αυτό το περιστατικό που έχει χαραχτεί πλέον στη συνείδηση του Ελληνισμού.

Μια ερώτηση-κλειδί για εμένα είναι τι αποκαλύπτει η συμπεριφορά του κ. Σαββίδη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα;

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι σαφές ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο νόμο και τις Aρχές. Γι’ αυτό και τον παίρνει στα χέρια του. Γι’ αυτό και εισέβαλε στο γήπεδο, για να επιβάλει το νόμο όπως εκείνος τον θεωρεί. Με την συμπεριφορά του δείχνει σαν να ξέρει πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα εξουσίας. Γι’ αυτό και έχει τον «στρατό» των προσωπικών του φρουρών, γι’ αυτό και κάνει επίδειξη του όπλου του, θέλοντας να στείλει παντού το μήνυμα, ότι δεν φοβάται, αλλά και αν χρειαστεί ξέρει να προστατεύσει τον εαυτό του. Φαίνεται να το έχει ξανακάνει. Είχε τον αέρα της εμπειρίας...

Φτάσαμε στο τραγικό σημείο να γίνουμε μάρτυρες μιας Ελλάδας που, ενώ απειλείται η εθνική της κυριαρχία, δείχνει σημάδια ότι μετατρέπεται σε μία από τις πρώην Δημοκρατίες της Σοβιετικής Ενωσης όπου οι ολιγάρχες εξασφαλίζουν τον έλεγχο των βασικών τομέων της Οικονομίας και επιβάλλουν τη θέλησή τους σε μια αδύναμη, «γλυκαμένη» πολιτική ηγεσία. Και μάλιστα η περίπτωση Σαββίδη δείχνει μια προχωρημένη αλαζονική μορφή ολιγάρχη που περιφρονεί την Πολιτεία, τον λαό και τις Αρχές της.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία πρόβαλε ως ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα την ηθική του υπεροχή, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη κυβερνητικής συμμετοχής του του πρόσφεραν τη δυνατότητα να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία.

Θεωρητικά τουλάχιστον ήταν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, καθώς και κανείς δεν αμφισβητούσε την ανάγκη να χτυπηθεί η διαφθορά, αλλά και τη δυνατότητα που είχε μία κυβέρνηση, με νέους ανθρώπους, αριστερίστικης προέλευσης, δήθεν υπεράνω χρηματισμού, να μπορούσε να το κάνει.

Δυστυχώς, το προχθεσινό θέαμα του οπλοφόρου Σαββίδη αποτελεί την ατράνταχτη απόδειξη ότι, όχι μόνον αυτό δεν συνέβη, αλλά απεναντίας επί των ημερών του κ. Αλέξη Τσίπρα φούντωσε η διαπλοκή σε βαθμό που να απειλεί την ίδια τη χώρα.

Ο κ. Σαββίδης, βέβαια, είναι ο επιχειρηματίας της προτίμησης της κυβέρνησης, τον οποίο διευκόλυναν να αγοράσει μια σειρά από επιχειρήσεις και να παίζει σημαντικό ρόλο στην Οικονομία της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα ο υπουργός Αμυνας κ. Καμμένος τον συνόδευσε στην πρώτη του επίσκεψη στον τηλεοπτικό σταθμό του, τονίζοντας έτσι τις στενές σχέσεις που τους ενώνουν. Ναι, ο γενικός κατήφορος της Ελλάδας είναι και μεγάλης διάρκειας και πολύ βαθύς.»