Συνταρακτικά είναι όσα ακούγονται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στην Κύπρο, σχετικά με την υπόθεση του διπλού φόνου στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου.

Όπως είπε ο υπαστυνόμος Κουμέτος Κουμέτου, σύμφωνα με μαρτυρία της 21χρονης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι -ο 33χρονος, ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του, ένας 22χρονος και η μάρτυρας- είχαν συναντηθεί πολύ πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, για να οργανώσουν ληστεία του χρηματοκιβωτίου που φαίνεται να βρισκόταν στο σπίτι των δύο θυμάτων.

Η σύλληψη του 22χρονου ήταν η τέταρτη κατά σειρά και έγινε χθες (Σάββατο) βράδυ, μετά από μαρτυρία της 21χρονης, η οποία ανέφερε πως αυτός είναι που μετέφερε τον 33χρονο στη σκηνή του εγκλήματος.

Όπως ομολόγησε η 21χρονη, ο 33χρονος ήξερε που ακριβώς στο σπίτι βρισκόταν αυτό το χρηματοκιβώτιο. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, ο 22χρονος είναι ο δεύτερος ύποπτος που μπήκε στο σπίτι. Δηλαδή εκείνος του οποίου άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος.

Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο της Κύπρου Όπως λέχθηκε, ο 22χρονος κατονόμασε τον 33χρονο, ως αυτόν που σκότωσε το ζεύγος.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του 22χρονου, εντοπίστηκε ένα ζευγάρι παπουτσιών, το οποίο όπως είπε, πιθανόν να το φορούσε το βράδυ του φόνου.

Ο υπαστυνόμος Κουμέτου είπε στο δικαστήριο ότι υπάρχει εύλογη υποψία ότι ο ύποπτος ενέχεται στη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης, της ληστείας, διάρρηξης και κατοχής επιθετικού όπλου. Διευκρίνισε επίσης ότι στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας.

Ο 22χρονος συλληφθείς, παρουσιάστηκε σήμερα, Κυριακή, χωρίς δικηγόρο και τέθηκε υπό 8ημερη προσωποκράτηση. Χθες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ζήτησε την προσωποκράτηση του 23χρονου αδελφού του 33χρονου υπόπτου αλλά και της 21χρονης συντρόφου του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Παρασκευή.