Τουλάχιστον 41 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές νεκροί από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από την αμερικανική πρεσβεία όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης.


Ο αριθμός των τραυματιών στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά κατά πολύ τους 1800 στην πιο αιματηρή ημέρα από τις κινητοποιήσεις των Παλαιστινίων οι οποίες ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου. Όπως μετέδωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης από τους σημερινούς τραυματίες 74 είναι παιδιά ενώ 23 γυναίκες. 


Η παλαιστινιακή κυβέρνηση κατήγγειλε τα σημερινά βίαια γεγονότα σαν «φρικτή σφαγή» που διαπράχθηκε «από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής» ενώ κάλεσε για διεθνή παρέμβαση προκειμένου να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν σήμερα δεκάδες Παλαιστίνιοι κατά τη διάρκεια ογκωδών διαδηλώσεων, αποτελούν αυτοάμυνα εναντίον της οργάνωσης Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα «Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να υπερασπίζεται τα σύνορά της» έγραψε ο Νετανιάχου στο Twitter.